Асистент осъди Аграрния заради опорочен конкурс. Отговорът: Неграмотен е, в 3 изречения прави 8 грешки

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:45 / 24.08.2016
8021
Стоян Георгиев - асистент по екология в катедрата по Агроекология осъди Аграрния университет в Пловдив за опорочен конкурс за главен асистент по същата специалност, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Административният съд Пловдив отмени избора на Аграрния университет. Сега тече обжалване във Върховния административен съд. Очаквам тук също да се потвърди решението на първа инстанция, след което да се проведе честен и обективен конкурс, който съм сигурен, че ще спечеля", заяви днес Стоян Георгиев.

Той разказа, че на вакантното място е назначена секретарката на бившия вече ректор Димитър Греков, която не отговаря на съответните изисквания.

"Тя е доктор в друга специалност - "Растениевъдство". Никога дори не е слушала лекции по екология. Имам съмнение и в поставените оценки от 5-членното жури в конкурса. На мен ми съобщиха устно, че имам 3,75, а Надежда Семкова - 4,50. Точно това е минимумът, за да я допуснат след това до устен изпит. Освен това не ми позволиха да видя както собствената си работа, а още по-малко и работата на моята конкурентка", разказа още д-р Стоян Георгиев.

Отговорът на Аграрния университет не закъсня, като отношение по казуса взе проф. Красимир Иванов, който е заместник-ректор в АУ.

"Назначаването на Надежда Семкова е абсолютно правомерно. Тя просто заместваше временно секретарката на ректора, която излезе в отпуск по майчинство. Вече има назначен нов човек на тази длъжност. Искам да отбележа, че д-р Стоян Георгиев проявява абсолютна неграмотност, като е написал в изпитната си работа, че "нитратите се превръщат в нетрити". Освен това в 3 изречения има допуснати 8 правописни грешки. Никой не му е забранявал да си види работата", заяви проф. Красимир Иванов.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).