ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Арестуваните полицаи - като феодали, вижте още шокиращи разкрития!
Автор: Мария Морунова 16:06 / 17.09.2015Коментари (11)12177
Феодализъм и анархия. С тези думи окръжният прокурор Румен Попов определи случващото се в Асеновград и Първомай, довело до ареста на 15 цивилни и полицаи, сред които шефовете на двете районни полицейски управления Васил Налбантов и Димчо Темелков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"80% от състава на РУП Първомай извършваше частна стопанска дейност дори докато течаха операциите вчера. Това означава, че се занимават с всичко друго от търговия, отглеждане на земеделски култури, дърводелски услуги, поставяне на кафе машини. Почти всички служители или зареждат личните си автомобили с гориво, или хапват и пийват в определни заведения и за да не ги проверяват, полицаите не са плащали", коментира още Попов.

Той беше категоричен, че заради множеството случаи ще има още обвинения.

Иначе до момента са образувани две досъдебни производства. Връзка между двете дела няма. Стечение на обстоятелствата е, че в един и същи ден се е наложило да се работи и по двете дела.

Апелативният прокурор Иван Даскалов разясни, че до момента за случващото се по делото в Асеновград са повдигнати обвинения на 3 лица. Първият е началникът на полицията Димчо Темелков. Той е спомогнал на 5 лица да избегнат наказателно преследване за извършени от тях престъпления - кражба около 1000 лева. За това законът предвижда между 2 и 8 години лишаване от свобода.

"Текат усилени процесуално-следствени действия, очакваме да приключи разпита на двама свидетели, след което ще бъде повдигнато обвинение за търговия с влияние", допълни Даскалов.

Вторият човек в Асеновград е полицейски инспектор, обвинен по линия на Икономическа полиция. Първото му обвинение е, че е имал информация, че лице извършва кражба на дизелово гориво от автомобили във фирмата, в която е работил, но не е съобщил по надлежен начин за това и не е било разследвано.

Освен това полицаят е купувал от крадеца дизел на доста по-ниски цени, за което също му е повдигнато обвинение и го грози затвор от 1 до 6 години.

Третият човек е полицейски инспектор в група Териториална полиция. Неговото провинение е, че е помогнал на шофьор с 1.54 промила алкохол да си подмени пробата, като даде подкуп.

В РУП Първомай са повдигнати обвинения на началника на управлението Васил Налбатов за два отделни случая, като в единия от тях е спомогнал лице да избегне наказателно преследване, извършило ПТП. В другия - не е разследвано престъпление, свързано с принуда.

Зам.-началникът на полицията в Първомай също има повдигнати обвинения за това, че е спомогнал лице, извършило кражба на коне, да избегне наказателно преследване, а и за подкуп, като сумата е 800 лева.

Има още двама задържани служители в Първомай, които към момента нямат обвинения, от процесуално-следствените действия ще зависи дали ще им бъдат повдигнати такива.

Окръжният прокурор Попов каза също, че са констатирани масови случаи, дори по 10 случая на седмица, на необработени сигнали от граждани на каквито и да е престъпления.

Припомни случай от 2012 г. когато син на известен бизнесмен в Първомай извършва ПТП, но пред очите на свидетели в центъра на града водачът се подменя от друго лице, което вече прави признания.

"През 2008 г. бизнесмен закупил пасище, което превърнал в кариера. От нея са се изнасяли тонове инертни материали, а зам.-шефът на районното в Първомай е укрил самото превръщане на нивата в кариера", разказа още апелативният прокурор Даскалов и допълни, че щетите от прикриването на това деяние са на стойност няколко милиона лева.

От своя страна главният секретар на МВР Георги Костов също подчерта, че в тези две районни полицейски управления са се случвали доста обезпокоителни неща, и то в дълъг период от време.

Той апелира хората да подават сигнали за корупция и нередности в полицията. 



(c) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 34
19.05.2021 »
04.03.2021 »
04.03.2021 »
01.06.2020 »
13.11.2019 »
18.09.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Предизборни глупости. Миналия път подпукаха цар Киро. И какво стана? Още е на свобода. Да засечем половин година след изборите колко от делата са приключеи успешно( с присъди), колко са спрени и колко се размотават?
0
 
 
о м те ся ли ги видяха 4ак лелел горки4ките
0
 
 
И как все точно преди избори, да му се не види???
0
 
 
така е навсякъде, просто тези хора са вече ненужни местата трябва да се заемат от други по -наши хора. така е във всички държавни институции, престъпленията се разкриват когато му дойде времето, сигнали имало от миналата и по-миналата година но-сега инспектората се размърда. Просто сега мястото е обещано на някой друг
+9
 
 
Ако само "в тези две районни полицейски управления са се случвали доста обезпокоителни неща, и то в дълъг период от време" , в България нямаше да има мафия. Мафия без полицейско-прокорорски чадър не става. Луканов създаде мутренската мафия , тя свали Виденов /барикадите , момчетата с ланците , които спираха линейките и пропускаха лъскавите коли/ и Костов преработи в икономическа. Вече мафията не е мутренска от момчета в анцузи , а е икономическа от хора с костюми и вратовразки. Вие си направете заключение , кои са престъпниците на прехода!
+11
 
 
Единственото шокиращо засега е само незначителният мащаб на акцията. В национален план абсолютно същите разкрития могат да бъдат направени срещу хиляди служители още в този момент.
с .. . с. с.с .с с. с.с
+11
 
 
Идете и вижте 1 руп в Пловдив. Направо свят ще ви се завие. Кажете какво стана с бариерата на комплекс Южен Полъх.
+9
 
 
добро утро бабо Пенке,но ми се струва, че не само в Асеновград и Първомай се случват тези неща
+13
 
 
Обикновените хората ги е страх да подават сигнали, ако населеното място не е голямо е още по-трудно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: