Ангел Иванов е избран за председател на градската организация на БСП Пловдив

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
13:45 / 15.04.2022
2608
Доц. Ангел Иванов е избран за изпълняващ длъжността председател на градската организация на БСП Пловдив до провеждането на отчетно-изборната конференция за избор на титуляр на поста, която трябва да се проведе до 30 юни. Решението е взето на заседание на градския съвет на социалистите снощи, стана ясно преди минути, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"В Решението на Националния съвет на БСП има мотиви, които са в разрез с Устава, приет на 5 февруари 2017 г." - обясни на пресконференция досегашният зам.-председател Атанас Петков. Едно от обвиненията касае превишаване на правомощия на районната организация в "Западен" и изземване на функциите на ГС, а другото, също изцяло в правомощията на ГС, е за дискусионните клубове. Според Петков, който е участвал в подготовката на партийния устав, това са неверни твърдения, но на тяхна база НС насрочва пълен отчетно-изборен цикъл, прекратява правомощията на градския и районните председатели, описва се как да протекат изборите и т.н. Самата градска конференция трябва да се проведе до 30 юни. 

В решението на НС се предлага Общоревизионната комисия да извърши ревизия от 2016 и 2022 г. "Ревизията на касата приключи снощи, оказа се, че има 17 стотинки в повече. Ще ги изпратим на НС, да ги заприходят и да ги разходят както намерят добре" - каза Атанас Петков.

Съгласно Устава на БСП, само председателите на градския и районните съвети могат да бъдат освободени предсрочно. Не отговаря на истината, че партийните съвети, според решението на НС, също са с прекратен мандат, тъй като в чл. 18 е записано, че те са с мандат 4 г., който изтика при конституиране на нов.

"Съответният партиен съвет избира изпълняващ длъжността и Градският съвет избра доц. Ангел Иванов до избора на нов председател" - коментира Атанас Петков.


Виж коментарите (0)

Още по темата (14):
27.08.2022 Лобито на Гергов в земеделието триумфално се завръща и превзема столицата
31.07.2022 Пловдивски социалисти със стабилно присъствие на Бузлуджа
16.07.2022 Екатерина Делинова оглави район "Южен" на БСП
12.04.2022 БСП Пловдив ще има ново ръководство
11.04.2022 Прекратени са правомощията на ГС и РС на БСП Пловдив!
07.04.2022 Челен сблъсък между двата враждуващи лагера в БСП Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...
Родни ученици, единият от Пловдив, с пълен комплект медали на меж...
Работник в голяма фабрика в Пловдив заплашен с уволнение, бил чле...
Депутат от Пловдив напуска политиката: За да си ефективен трябва ...
Най-скъпите квартали в Пловдив, чиито цени надвишават 1 500 евро/...
Трети ден част от Гребната база в Пловдив е недостъпна заради авт...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).