Александър Константинов: Техническият панаир вече е толкова жалък, че може да се премести на "Четвъртък пазара"

Автор: Гено Петров
Коментари (1)
16:07 / 22.09.2022
23181
Бившият заместник-кмет на Пловдив Александър Константинов с ироничен анализ в социалните мрежи по актуални теми в Пловдив. Особено интересно е предложението му за Технически панаир в Пловдив. Той предлага да се провежда вече на "Четвъртък пазара". 

Ето целия му анализ:

"Свършва лятото - иде есента", хубава песен!! Утре настъпва и календарната есен, свършват лятните ваканции и лятното настроение. Свършват и Панаирите (имаше и такава песен) - тенхническия и културния в Стария град.

За техническия предлагам догодина да се проведе на Четвъртък пазар - мястото е достатъчно. С есента идват и проблемите за кмета и неговата дружина от 9 юнаци (б. р - толкова са заместниците на кмета).

Най напред ревнаха феновете на Ботев - искат си стадиона и по точно онзи от картинките, които има показваха преди три години. Омръзна им да играят на "Тука има, тук нема" със зам. кмета по строителството и казаха "Престанете да ни будалакате, искаме си стадиона четири звезди на УЕФА."


Ревнаха и учениците от езиковите гимназии - искаме си автобусите. Омръзна ни да учим на две смени заради зам. кмета по транспорта, който не може да ни извози сутрин и обед.

То за транспорта вече реват повечето граждани - за линия №10, за линия № 29, за линия № 66 и изобщо искат си хората нормални нископодови градски автобуси на нормални интервали от 8 мин. "Благодетелят на града" ( цитирам кмета Здравко Димитров) архонта Георгий Гергов си иска разсадника с този убийствен наем от 60 000 лв. на месец, а още иска от Главния архитект да превърне с магия зелена площ от 35 дка на бул. Цариградско шосе в строителна площадка.

Мъчи се архитекта, защото не е гледал рекламата "Ред бул дава крилаа". Зам.кмета по екологията всеки ден пали свещ в митрополитската църква да няма наводнение, защото ако река Марица прелее ще го отнеса чак в Бяло море. Зам. кмета по образованието си търси 12 -те нови детски градини, които обеща заедно с кмета. Поне до края на годината две да тръгнат - ще има тупане по гърдите. Многострадалната улица "Даме Груев" стана като манекенка - тънка в средата, широка в бедрата.

Обещават до Коледа да е готова, но не казват коя от следващите. Засега районият кмет и зам. кмета по строителството спорят, кой да събори две общински къщи, които са по трасето на улицата.

От север бавно настъпва строителят на Водния проект. Засега е блокирано само Брезовско шосе, но като се блокира и бул. Дунав да му мислят тези, които ползват автобуси №1, № 25, №9,№15 . Ако работят със същото темпо до следващата Коледа през 2023 год. може да стигнат до бул. В. Априлов. За сметка на това ще затоврим от 29.09. Бул. Марица - юг и част от бул. Цар Борис трети. Като говорим за затваряне да се почерпим и с ул. Царевец, бул. Хаджи Димитър", бул. Коматевско шосе, Бул. Ал. Стамболийски, ул. Пере Тошев и още десетина улици в район Източен и район Централен.

Това е свършва лятото - идва есента. Всички погледи са насочени към кмета, а той гледа само нагоре. "Бог високо - цар далеко" трябва да нахрани 11 000 души и да отговори на 350 000 души. Един е успял преди 2000 години, но никой след това не е повторил.

Виж коментарите (1)

Още по темата (197):
13.03.2024 Пловдивският панаир отново бе гледан на сесия на общинския съвет във Варна
01.03.2024 Снимка от 1953 г. показва емблематично място в Пловдив, днес то е коренно различно
29.02.2024 Министър Богданов: Очакваме обективен съдебен процес за собствеността на Пловдивския панаир
16.02.2024 Министър Богданов: Акциите на Пловдивския панаир са и трябва да бъдат собственост на държавата
16.02.2024 Връщат акциите на Варна в Пловдивския панаир на държавата
25.01.2024 Общински съвет Варна отказа да гледа въпроса с акциите на Пловдивския
панаир
Още новини от Новини от Пловдив:
Това е листата на БСП в Пловдив, която ще атакува новия парламент...
Адско задръстване на Околовръстното на Пловдив, шофьорите изнерве...
От Дионисий до Орфей - наслада за сетивата и душата, само в преда...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Започва последният етап на най-новата улица в Пловдив
Забавен надпис на автомобил с пловдивска регистрация предизвика ф...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).