ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Александър Колев става агресивно-настоятелен спрямо общината
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:35 / 21.09.2009Коментари (1)4882
© Plovdiv24.bg
Кметът на "Южен" Александър Колев отговари на актуални за района въпроси пред Plovdiv24.bg:

- Господин Колев, още през зимата лично Вие, придружен от представителна делегация високопоставени общинари и общински съветници - след многобройни сигнали и протестни подписки от учители, родители и ученици, отидохте на място в училище "Константин Величков". Всички се надпреварваха да убеждават, че то не е забравено от бога, и да обещават, че проблемите с окаяното му състояние поетапно ще бъдат решени. Решени ли са вече?

- Не. Отпуснати бяха сто хиляди лева, с които изградихме парната инсталация. Досега училището беше с подово отопление. Толкова много ток гълташе, че още през юли-август бюджетът почти се стопяваше. Трябваше да се търсят допълнителни средства от бюджета на общината, за да не затворим училището и учениците да се приберат вкъщи. С новото парно поне ще сме спокойни, че децата няма да мръзнат. Сега настоявам пред общината за подмяна на дограмата, която е много овехтяла. Логично ли е да имаме нова парна инсталация и заради пробиви в дограмата голяма част от топлото да излита навън?

- Нали Ви бяха обещали двеста хиляди лева за ремонт на училището?

- Тези двеста хиляди бяха заложени в бюджета и при неговата актуализация незнайно как се изпариха. Представа си нямам къде са били пренасочени. Никой от общинските специалисти, които са разсъждавали по актуализацията на бюджета, не си направи труда да ми обясни какво стана. Цял сектор в училището продължава да е затворен поради невъзможността там да се води нормален учебен процес. Отново сме изпратили своите предложения до общината. Към протеста на районната администрация сме приложили продължаващите да се сипят многобройни оплаквания дори от учениците. Надяваме се на сериозната воля при следващия бюджет наистина да дадат тези пари. Двеста хиляди е минимумът, необходим поне малко от малко да се подобри учебната среда, здравината и угледният вид на самото здание.

- Преди дни председателят на Общинския съвет Илко Илиев изпрати до медиите писмо, в което заяви категоричната подкрепа на общинската администрация за дейността Ви като кмет. Защо според Вас го направи?

- Не знам. Благодаря за декларираната подкрепа. На последната сесия общинските съветници решиха да дадат двеста хиляди лева на една фирма, която по договор е трябвало да изработи модулите на автобусните спирки и за това дори е получавала пари. Тъй като спирки няма, общината смята да прекрати договора и да обявява друг конкурс. За да не я съди фирмата, ще я компенсират с тези двеста хиляди. Чуха се гласове на съветници, че това е неразумно. Имаше дори предложение вместо на фирмата, сто и четиридесет хиляди да бъдат дадени за нова дограма на "Константин Величков", а остатъкът - за други належащи дейности. Мнозинството съветници прецениха друго.

- Да няма все пак конфликт между районната администрация и общината?

- Не е конфликт. Стараем се да решаваме всякакви проблеми по сигнали и жалби на гражданите. Контролираме строителните дейности; колкото можем, подобряваме пътната инфраструктура, озеленяването, социалните дейности. Хората от района виждат, че имаме огромно желание да помогнем съобразно нашите компетенции. Много от нещата обаче - и за развитието на градската среда, и на зелената зона, зависят от волята на общината и на Общинския съвет. Важното е да се реализират проекти. Дали ще са с общински или държавни средства, добре е да се взема мнението и на експертите в района, защото най-добре го познават. Ако се бяха доверили на нас, и "Михалаки Георгиев" отдавна можеше да е асфалтирана, а и улицата в Коматево нямаше да спре на половината. Страшно много разчитаме на дирекцията по евроинтеграция, надеждата ни е чрез нея да привличаме финансиране за конкретни наши, свързани с района проекти.

- Нали проектите за реконструкция на двата големи парка в "Южен" - "Белите брези" и "Райчо Кирков", спечелиха?

- Нека финализираме и тогава ще говоря, за да не ни мине черна котка път. Предстои да се изясняват съвсем дребни детайли по документацията.

- Кое е най-актуалното в районната администрация?

- В момента преформулирам и актуализирам дейностите. Имаме инициативи, но не стигат правомощия и средства да ги осъществим. Оттук нататък имам намерение да съм по-агресивен спрямо общината в защитата на някои наши намерения. Повярвайте, доста сме дейни и искаме много да направим.

- Защо се освобождавате от Вашия заместник Пламен Начев?

- Той така пожела. Подаде заявление и аз го подписах. От 1 октомври мястото е вакантно.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: