Актуализираха цените на услуги, предлагани от общински предприятия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:45 / 02.08.2018
3155
Четири от общинските предприятия в Пловдив поискаха актуализации на цените на услуги, които предлагат. Това са "Чистота", "Младежки център", "Паркиране и репатриране" и "Старинен Пловдив", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Промените бяха приети днес от Общинския съвет. Какви са новостите?

Изменение и допълнение към услугите, предлагани от ОП "Паркиране и репатриране", поиска директорът на предприятието Ненко Калакунов. Предложението му бе да се актуализират цените за местодомуване на автомобилите. Промяната се иска заради изменението от тази година за 2 лева престой за час в "синя зона". Цената за местодомуване на автомобилите не е променяна, което води до месечна загуба от малко над 48 хил. лева за предприятието.

Промяната цели подобряване на обслужването чрез внедряване на нови технологии за таксуване, засилване не мерките срещу безразборното паркиране в центъра на града, както и привеждането в съответствие на цените за паркиране в платена зона за час, 8 часа и месец.

По предложение на "Съюз за Пловдив" паркирането в първа зона остана непроменена - 96 лева, а за втора и трета се въвeждат цени от 80 лева на месец. За четвърта зона абонаментът ще е 50 лева. Цените влизат в сила от 1 октомври.

Директорът на ОИ "Старинен Пловдив" пък настоя за намаление на цените на услугите, които предоставя. Измененията са във връзка с юбилейния формат на 10-та международна среща по туризъм, а с намалението се цели повишаване на интереса към организираните събития и увеличаване броя на желаещите да участват в тях.        

За ОП "Чистота" се промениха цените на услугите, отнасящи се до поставяне и извозване на контейнер тип "лодка", което ще струва 155 лева, а всяко следващо обслужване на курс ще е 140 лева.

Промени поискаха и от ОП "Младежки център". Безплатно ще бъде само ползването на игрища (футболни, баскетболни, волейболни, за тенис на маса) за деца и ученици до 19-годишна възраст и след предварителна заявка, всеки работен ден от месеца.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов
Официално: "Рогошко шосе" е отворено за движение


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).