"Актор": Най-късно до 10 октомври ГДК ще отвори врати

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
13:30 / 20.06.2011
9194
Обещанията на представителя на фирма "Актор", че след като Общината им плати всички дължими суми за реконструкцията на Синдикалния дом, гърците ще осигурят масирано присъствие на работници на обекта, останаха  само в сферата на добрите пожелания, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана ясно от днешната внезапна проверка, направена на обекта.

Както вече писахме, в 10:00 часа днес, инспекция на работата в Синдикалния дом направиха зам.-кметът Александър Долев, главният секретар на Общината Борислав Инчев и главният инженер Поля Паунова. Работниците на обекта наброяваха 7 човека.

"Няма никакъв видим напредък от предишната проверка до сега", отсече категорично Долев и обори аргументите на управителят на "Актор" Полихронис Хапсалис, че Общината не и подписала идейния проект.

"В сряда община Пловдив ще подпише проекта, макар че от гръцка страна, той трябваше да е представен още през 2009 г. Ще видим тогава другата седмица, дали ще работят повече хора на обекта", закани се още Долев.

Стана ясно, че гърците са получили всички дължими суми от общината и това не трябва да е причина за ниския интензитет на работата по реконструкцията на Синдикалния дом. Борислав Инчев поясни, че в петък, миналата седмица, е подписал  поредния транш към фирмата, в размер на 170 000 лв.

Запитан, дали ще успеят да свършат в срок и новата опера на Пловдив да отвори врати най-късно октомври месец тази година, Полихронис Хапсалис беше категоричен, че ще спазят договора, според който на 10 октомври, тази година, градът ни ще разполага с изключително красивата и модерна сграда.

Въпреки това, зам.-кметът Долев заяви, че ще бъдат сезирани всички възможни институции за некоректността на гръцката фирма, за да не и се възлагат повече обществени поръчки в България.

Разгледайте галерията с актуални снимки от реконструкцията на Синдикалния дом!


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (18)

Още по темата (140):
26.08.2020 Община Пловдив ще чисти ДК "Борис Христов" с над 30 000 лева
01.06.2020 Покривът на ДК "Борис Христов" протече, търсят строител за ремонт
10.12.2019 Домът на културата "Борис Христов" се мести в кино "Космос"?
27.05.2019 Портрет от бронз на Борис Христов в Дома на културата
01.08.2016 Отдават бившата дискотека в Дома на културата под наем
22.06.2016 Отварят пиано бар или клуб за жива музика в Дома на културата, но не чалга
Още новини от Новини от Пловдив:
Откриват най-новата улица в Пловдив
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).