Ако искате, вярвайте! Това се случва в "Столипиново"!

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
14:58 / 13.09.2019
14031
Оазисът в кв. "Столипиново" - така читателка на Plovdiv24.bg озаглави позитивния си материал, изпратен на редакционната ни поща. Публикуваме го без редакторска намеса: "Дни преди началото на учебната година имах възможност да посетя ОУ "Пенчо Славейков“ в Пловдив. Бях чувала и чела за училището, но дори и за миг не съм се замисляла какво представлява наистина. Още с първите крачки във входа на школото ме посрещна изненадата – огромна QR инсталация "Стената на Столипиново“.

Табло със снимки от сценичните изяви на децата – пеят, танцуват и играят в различни представления, за които са получили и много награди. Няма как до подминеш и страхотното озеленяване, навсякъде из коридори и класни стаи. Обособени са кътове на патрона на училището Пенчо Славейков.

Стигнах до иновативните класни стаи. Там се учат децата от I до IV клас. Всяка една от стаите е с различни картини – "Четирите сезона“, "Приказка за гъбката“, "Български народни приказки“, "Горски кът“, "Малката русалка“, "Малкият принц“, "В планината“, "Приказки от цял свят“, "Снежанка и седемте джуджета“, "Супер героите“. Всичките са дело на страхотния учител по рисуване г-н Ганозов. Няма да скрия усещането, че той е вложил цялото си сърце и душа в картините. Браво, г-н Ганозов, Вие сте Уникален!

Във всяка класна стая има миниалпинеум с течаща вода и много цветя. Навсякъде можеш да видиш табла с изработените от децата картини и рисунки, които са направени и от природни материали. Там децата наистина творят и няма да скрия, кръстих ги "Вълшебните класни стаи“.

Инициативите в училището са много – четири работилници – "Мартеници“, "Сурвачки“, "Цветна композиция“ "Кулинария“, коледен ден на таланта, състезания за най-добро четене, за краснопис, за рецитация, за есе, драматизация, участие в проект "Народните будители и аз“, клуб "Млад родолюбец“ и още много други.

Надникнах в сайта на училището, разбрах колко много награди и грамоти са спечелили учениците и учителите им. Приятно бях изненадана, че призовете са присъдени не само за много добро представяне в спортни състезания, танцови и певчески конкурси, но и в такива, свързани с български език, история, информатика, приложни изкуства, рисуване и други.

Още в двора на училището си личи, че двете спортни игрища и детските площадки са в отлично състояние, изцяло под грижите на помощния персонал. Вътрешната архитектурна среда е класическа, но е разнообразена със свежи цветове, много зеленина, табла и изделия изработени от учениците. Впечатлена съм от столовата, лекарски и зъболекарски кабинет, двете учителски стаи. На видно място в административен корпус са поставени част от наградите и грамотите на децата, както и изработените предмети през годините.

Г-жо Делинова, скъпи учители, Вие сте сътворили един малък оазис в сърцето на кв. "Столипиново". Духът, с който работите Вие и вашият колектив, ще остави отпечатък в сърцето и душата ми, вярвам че и в историята на училището. Пожелавам Ви много здраве и все така да успявате да съхранявате българското - език, традиции и обичаи. И дни преди да бие първият звънец, училището е подготвило нови пет иновативни стаи. А какви вълшебства ще са скрити там, предстои да разберем!"...

Виж коментарите (1)

Още по темата (675):
20.03.2024 Важно за всички родители на първокласници в Пловдив
20.09.2023 Първокласници участваха в открит урок за мобилността в града и пътната безопасност
16.09.2023 На 20 години: Най-младата учителка у нас
16.09.2023 Бизнесдама: Евтиното излиза скъпо
15.09.2023 Икономистите с 12 мерки за по-добро училищно образование, сред тях – скъсяване на ваканциите
15.09.2023 По колко джобни да даваме на ученика?
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).