ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Акция "Кучета" приключи в "Централен", продължава в другите райони
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:36 / 17.01.2011Коментари (9)3998
© Plovdiv24.bg
Продължава т. нар. акция "Кучета" в Пловдив, която започна на 10 януари. До този момент има наложени около 10 глоби, 1 акт и много предписания, заяви гл. инспектор Божидар Пехливанов от направление "Екология и чистота" към Общинския инспекторат за Plovdiv24.bg.

До този момент е проверен район "Централен", а от днес започват проверките и в "Южен". Наблюдавани са доста случаи на хора, които не са съдействали на общинските служители и са създавали проблеми при проверките. В тези случаи проверяващите са изисквали помощта на полицията.

"При проверките в "Централен" работихме изключително добре с полицаите от Второ и Четвърто районно, надявам се това да продължи и с другите полицейски управления по районите на града", каза Пехливанов.

Имало е дори насъсквания на кучета към проверяващите от техните стопани като такъв случай е бил наблюдаван в Цар Симеоновата градина. Но като цяло от инспектората са отчели по-голям процент на изрядните граждани, които са носели в себе си необходимите документи.

От Общинския инспекторат напомнят чрез Plovdiv24.bg, че задължително при продажба, смърт или преместване на куче това трябва да бъде оповестено в съответното районно кметство, за да се направи промяна в регистъра.


Още по темата: общо новини по темата: 9
28.06.2013 »
26.06.2013 »
15.11.2011 »
01.05.2011 »
31.03.2011 »
15.03.2011 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
И какво като правят Акции ????Глобяват те ако не си регистрирал кучето си!! Ами тези които имат котки за домашен любимец те не са ли дллужни?!И другото което ми е много интересно аз след като плащам 20 лв на година какво получаван насреща тези 20 лв?Нито имам покрай нас площадка , нито има място на което да акат животните а беше казано че ще се правят такива кошчета за кучешко аки направени са някакви си площадки на гребната но не всеки има възможност да отиде до там а в тези животни имат пражо също да потичат наволя без да плашат хората и да акат на воля а когато има таква глетки във всички квартали спокойно може и там да си акат и да си им ги изхвърляме в кошчетата там а също така защо не се потдържат тези места направени са кошчета по малки от кофичка НЕ МОЖЕ САМО ОБщИНАТА ДА ИСКА ОТ НАС ДА ДАВАМЕ ПАРИ А ТЯ ДА НЕ ПРАВИ НИщО ЗА НАС !!!
+2
 
 
Добре де, за котките съм съгласен, за фъшкийте също. Имам си куче, но си нося и пликче. Ако човек е достатъчно умен, може и без лопатка. Срещу нас в бл. 48 има едни любители на котките, които им сипват храна направо от терасата в тревната площ. Цяло лято мирише ужасно. Нека умниците, от направление "Екология и чистота" към Общинския инспекторат, ми отговорят кой ще събира фъшкийте на бездомните псета, които кръстосват навсякъде, серат където си искат и нападат или плашат хората. Крайно време е обаче, спецовете от Общината, да определят площадки за свободно разхождане на кучетата, защото не мога да го водя за каишка единствено по един тесен асфалтов тротоар, както е до нас. Отделно, може да Ви се стори смешно, Общината следва да глоби сама себе си, защото е наковала безброй табели "забр. за кучета" из целия град, а в една от нейните наредби пише, че такова действие е наказуемо и се наказва с глоба, за всяка табела по отделно. ИНАЧЕ НАЙ-ЛЕСНО Е ДА ТЪРСИШ НА ХОРАТА КУСУРИТЕ.
+2
 
 
В Тракия има една пътека, по която да се разхождат кучетата и никъде другаде. Хубаво, ама има един абсурд и той е, че на другите пътеки е забранено даже да минават кучетата и човек започва да се пита как да се стигне до тази пътека като до там е забранено да ходят.
+3
 
 
Съседнакта под нас има 17 котки и ми е интересно коментара под мен да не е на някъкъв съсед. Смрата идва от евтина риба, която се вари и с нея се хранят котки, а тя достига и до моят етаж. Криел съм се в банята от воня!
+1
 
 
Писна ми от кучешки и котешки фъшкии . Трябва по-солени глоби за тези , които не си носят лопатки и пликчета за да събират фъшкиите , които ние настъпваме.А кога ще почне акцията и в Северен ?
+5
 
 
Да направят и акция "котки" ,защото човека под нас гледаше миналата година 17 котки в апартамента му и няма да ви обяснявам каква е миризмата.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: