ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Адвокатът на ученика от Пловдив: Нямал е никакво намерение да убива хора
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:05 / 09.06.2019Коментари (10)10277
"Вкъщи е, чувства се много по-добре след няколко дни в ареста. Обикновено семейство с три деца, с малък бизнес. Клиентът ми е най-големият. Добър ученик е, не отличник, но добър ученик", заяви пред Би Ти Ви Емил Велинов, адвокат на 16-годишния ученик от Пловдив, който бе изработил взривни вещества след комуникация с мъж, представящ се за член на ИДИЛ.

"Родителите сигнализират за кореспонденция в телефона му с мъж, представящ се за член на ИДИЛ. Тя е на английски. След сигнала ДАНС предприема мерки. Започват срещи с психолог. Ученикът е получавал е снимки, свързани с дейността на ИДИЛ. Детето не е обучавано. То е кореспондирало само онлайн с този човек. От чисто любопитство се интересува от забранени неща и леки взривни устройства. Намерените на тавата взривни устройства не могат да предизвикат взрив сами по себе си, ако не се дооборудват с необходимите неща", добави юристът.

"Тези неща стоят там повече от месец. Ако това дете е искало да ги ползва за нещо през това време - щеше. Бил е подведен от човека, с който е разговарял, от чисто любопитство. Нямал е никакво намерение да убива хора. В неговата глава никога не е имало такава мисъл. Това дете се грижи за собственото си братче - толкова жалостиво и добро дете. То е спасило човешко същество - братчето си. Този човек не може да се твърди, че иска да нарани някого", обясни Велинов.

От думите на адвоката стана ясно, че ученикът от Пловдив приел исляма за 2 часа, после размислил и отново приел християнството. "Книгата е купена от баща му, за да прочете какво представлява ИДИЛ, за да разбуни заблуждението, в което е попаднал сина му", каза още защитника на 16-годишния младеж.

"Наказанието, което предвижда Наказателният кодекс, е от 2 до 8 години лишаване от свобода. Нека малкият да понесе някакво наказание, но нека да е справедливо и да е на база събраните доказателства, не знам какви ще са те", завърши Велинов.


Още по темата: общо новини по темата: 23
04.11.2022 »
19.07.2022 »
15.12.2021 »
13.04.2020 »
28.06.2019 »
14.06.2019 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 09.06.2019 г.
0
 
 
Защо всички гледате доста с предразсъдъци към нещата. Нещо дума , тип АКО това, АКО онова ... , но да не забравяме реалността е различна от тези АКО-та. Факт е че има младеж , който е бил склонен да направи атентант , но не го сторил и/или са му попречели. Сега е тънкия момент да се разбере , какво точно го провокирало да приеме исляма , каква истина зад мотивите му: дали са проблеми в семейството , проблеми на улицата , проблеми в училище и т.н. Не мисля , че наказние тип затвор или изгнание би било подходящо , особенно в такава възраст. Човек греши нормално е , но все пак трябва да се погледнат и оценят всички рискове... И какво ще постигнат , като го тикнат в затвора или вкарат камера или там какво още породено от безрасъдствто на нормалния гражданин... Прецедент е , но надявам , че разследващите ще вземат мерки и ще погледнат на това , как подобна групировка е действа и дали евентуално дадения младеж е едиствената жертва на ИДИЛ. За подобна групировка атент в България е някак си нелеп и едвам ли мисълта е била само вербовка... Атент в България може да стане много лесно , не е нужно да спец. за да вкараш бомба във влак или някоя обществена сграда или да закопаеш ден преди голямо събитие и знаейки как действа родната полиция ... Според мен не трябва да се изпуска подобен случай за изучаване на групировка в пределите на страната ни... Също интерсен би бил факат дали има други засегнати деца в района на Пловдив и региона и се надяваме ГБОБ , ДАНС и всички служи отговорни за подобни случаи да се активизират ...
+4
 
 
Дете?Спрете да го наричате дете този готов убиец.Дете може да е на майка си и баща си, но пак ли щяхте да го наричате дете, ако беше убил чужди деца?
+1
 
 
Утре го пускат на училище, вместо в ТВУ да гние. Като не е терорист и прави бомба с пирони защото е психясъл, колко му е с ножката да влезе в клас
0
 
 
Адвоката какво да каже.Спасява му задника на доброто момче.А добрите родители му купуват книга За ИД.Да чете и да развива интелекта си.Кого баламосвате ?Детето е жертва не на вербовчици само,а и на безхаберни родители.
+1
 
 
Този не ги е намерил на улицата тези неща за направа на бомба,самия факт че ги е събрал и направил вече е престъпление....В затвора ще си събере мислите!
+2
 
 
Чудят се какви неща да измислят да манипулират общественото мнение ,може изобщо и да не съществува такава версия на този 16 годишен посерич,ама Ганьо бърза да оака набързо нещата.
+2
 
 
Ако беше станала някаква беля и това така наречено 16г "дете" убие примерно 50-100 човека ,тоя адвокат какво щеше да каже? Убиеца е носил 14кг бомби за самозащита и леко се е подхлъзнал и без да иска е натискал копчето ?
+2
 
 
Да,така е.Тези тръбни бомби и 14кг взривни вещества вероятно ги държи за самозащита.Тоя адвокат изобщо нормален ли е ?? Това е подготовка и опит за умишленно убийство на голям брой невинни хора !!! Не 8,20г са му малко на тоя малоумник ! И бащата най-вероятно и той е за затвора. Трябват много строги присъди тука.С това шега не бива.В Америка е до живот,тук едва ли не ако слушаме тоя неадекватен адвокат,орден Стара Планина трябва да му дадем.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: