Адвокатите на биячите на журналисти край Пловдив изнагляха

Автор: Мариана Панчева
Коментари (16)
20:23 / 20.04.2017
24407
113 килограма, 185 сантиметра висок, с къса прошарена коса. Тези физически характеристики на мъжа, пребил журналистите Мария Милкова и Огнян Пенев на АМ "Тракия", бяха споменати в залата на пловдивския Районен съд днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Магистратите разгледаха мярката за неотклонение на четирима, привлечени като обвиняеми по случая. Християн Лалев, Димитър Тонев, Марио Кирилов и Александър Георгиев са обвиняеми за това, че на 14 април на 145-я километър на автомагистрала "Тракия" край Пловдив в съучастие извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено при управление на моторно превозно средство - престъпление по чл. 325 ал.3 във връзка с ал.2 във връзка с ал.1, във връзка с чл. 20 ал.2 във връзка с ал.1 от Наказателния кодекс.

Нито един от четиримата обаче видимо не отговаря на описанието на побойниците, дадено от пострадалите, категорична бе защитата на мъжете. Нещо повече - по време на разпознаването по снимки Мария Милкова и Огнян Пенев със сигурност са посочили лицата на Румен Мишев и Стилян Георгиев, след очна ставка обаче двамата пострадали са се разколебали и затова сочените за бияч и помагач - Мишев и Георгиев, вече са освободени. 

Четиримата обаче - за които по думите на защитата няма нито едно ясно доказателство какви точно са непристойните дейности, в които се обвиняват, продължават да търкат пейките на ареста, макар че сами са се явили в полицията, след като разбрали, че ги издирват. Според адвокатите освен всичко те са реагирали и според ситуацията, в която поведението на пострадалия Пенев в този момент е можело да предизвика сериозна верижна катастрофа на магистралата посред нощ. 

Стана ясно също, че до този момент други свидетели, макар че е имало преминаващи по това време автомобили, не са се отзовали. Четиримата днес не се признаха за виновни.



Виж коментарите (16)

Още по темата (9):
28.04.2017 Съдът освободи срещу парична гаранция обвинените в побой над журналисти до Пловдив
21.04.2017 Продължава издирването на участници в нападението над журналисти край
Пловдив
20.04.2017 Пловдивски съд реши за биячите на журналисти
19.04.2017 Пуснаха на свобода двама от биячите на журналисти край Пловдив, били
невинни!
18.04.2017 Казаха как се е стигнало до побоя над журналисти край Пловдив
18.04.2017 Шестима са задържани за нападението над журналисти край Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).