Адвокат съсипа кмета на Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
09:47 / 30.05.2022
68066
Пловдивски адвокат се обърна към кмета на града ни по повод публикацията на Plovdiv24.bg, озаглавена "Кметът: Градската железница ще има успех, ако градът е с 1 милион жители". Ето какво написа във Фейсбук по този повод Атанас Костов:

Уважаеми г-н Здравко Димитров,

Ние, гражданите на Пловдив, разбираме от еднo Ваше изказване, че един град, за да има градска железница, трябва да има минимум 1 милион жители, “за да е ефективна"!

Уви, господин Димитров - знаем, че във вашата партия четенето не е приоритет, но ето малко факти не за втория, а за 4 по големина град в Испания, не за друго, а за да можем за пореден път да илюстрираме Вашата некомпетентност!

Гранада, г-н Димитров, е административен център на област Андалусия. Жителите му (заедно с тези на областта) са толкова, колкото в Пловдив - около 400 000. Този град разполага със следната инфраструктура:

- Гранада има топ модерен трамваен транспорт, който е общински, електронен и екологичен. Тук мисля е ясно, че Гранада никога не е била глобявана с 800 000лв. за нереализиран транспортен проект! Повечето пространства между трамвайните линии са затревени - “научна фантастика", нали, г-н Димитров!?

- Гранада има лифт - тя е и топ ски курорт - т. е има силно развит спортен туризъм. Между другото Гранада има свръхмодерен (малък) стадион за 19000 души, който Пловдив няма!

- Гранада има летище, обслужвано от таксита, рейсове и ….метро. Представяте ли си три вида транспорт до летището - до летище с повече от два полета седмично!?

- Гранада има метро, въпреки че там има две реки (не една), т.е подземни води, неподходяща почва, гранитни хълмове и т.н.;

- Гранада е част от “Юнеско" (а дори няма история на 6000 години). Тя се слави със своята средновековна мавританска архитектура - крепостта Алхамбра и не само (без античен театър, античен стадион, разкопки на всяка крачка, т.е нищо общо като древност с Пловдив)!

Всичко това ни води на извода, че тя има и топ културен туризъм, без скоро да е била “Европейска столица на културата"! Дали й е нужно, при обстоятелството, че къщите в стария град на Гранада са реставрирани, не тънат в разруха и определено не са превърнати в поредния кич, роден от “вкуса" на някой новоизлюпен “бизнесмен"!

- Гранада има “Bike station", т.е “гара за велосипеди", от която можеш да си наемеш колело, общинско колело! Интересното е, че две от най-големите фабрики за колела в Европа са в Пловдив, а Вие, г-н Димитров нямате “bike station"!

Та, господин Здравко Димитров, ключът към успеха на най-стария град в Европа се нарича образованост, експертност, екология, опазване на историческото наследство, транспорт и култура! Само така един кмет може да превърне града си в такова съкровище като Гранада!

P.S. Забравих да спомена - Гранада не е презастроено, бетонено, грозно, мръсно, многоетажно гето и въздухът й е кристално чист, т.е никога не е осъждана за обратното! Интересно ми е също така, какво Гранада прави с пловдивския бюджет от 520 милиона на година.

Благодаря!

Виж коментарите (32)

Още по темата (42):
25.04.2024 Кога в Пловдив ще пътуваме с градската железница, говори областният
управител
22.04.2024 Асен Василев: Има проект за градска железница в Пловдив
21.04.2024 Пеканов: Асен Василев излъга гражданите на Пловдив и тази глупост ми идва в повече
25.10.2023 Пловдив получава 15 влака за градската си железница
25.07.2023 Новият областен управител на Пловдив обяви приоритетите си
19.04.2023 Казаха къде в рамките на Пловдив градската железница ще има спирки
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).