Ад по "Даме Груев"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (13)
08:45 / 21.08.2019
8903
Кошмарно е състоянието на част от павираните настилки в града под тепетата. Това не е тайна за пловдивчани. Но в квартал "Кючук Париж", и по-специално на ул. "Даме Груев" нещата сякаш отдавна са извън контрол.  Паважът е разместен, и на кръстовището на "Даме Груев" с ул. "Братя Бъкстон" са зейнали няколко огромни дупки, предаде репортер на Plovdiv24.bg

Дълбочината на някои от дупките е над педя, и независимо дали ще свиете наляво по "Братя Бъкстон", или ще продължите направо по "Даме Груев", нямате шанс да избегнете навлизане в някоя от дупките. Станахме свидетели на мнозина шофьори, мъчещи се да не навлизат в ямите по пътното платно, но за съжаление опитите им не се увенчаха с успех.

Оптимистичното в случая, ако може да има такова, е, че липсващите от пътната настилка павета, прилежно са наредени по тротоарните площи около кръстовището.

Не по-цветущо е състоянието на настилката и в по-малките, съседни на "Даме Груев" улички. Паважът е разместен и отчаяно се нуждае от пренареждане и на ул. "Тарас Шевченко" .

Потърсихме за коментар и кметът на район Южен, Борислав Инчев, и ето какво каза той:

"Проектът за цялостен ремонт на участъка се движи от Община Пловдив, като доколкото съм запознат, той все още не е разгледан и не е одобрен. Относно отворилите се наскоро дупки и разместените павета - запознати сме, като имахме намерение още в петък (б.а. 16.08.) да ги отремонтираме. Отидохме на място с полиция, но поради интензитета на движението и частичното затваряне на "Кукленско шосе", преценихме, че ще трябва да поотложим. 

Входирали сме молба до ОП "Организация и контрол на транспорта" , които да направят изменения в общинската транспортна схема, тъй като през участъка преминават и множество автобуси на градски транспорт, освен всички коли и камиони. До края на седмицата би трябвало да бъде утвърдена тази промяна, и оттам нататък ние имаме готовност да отремонтираме моментално. Но в момента движението в района е силно натоварено, и се очаква да се получават доста често подобни сигнали".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (13)

Още по темата (284):
05.04.2024 Срещу 3,6 млн. лв. премахват паважа на поредната улица в Пловдив
05.04.2024 Кметът на "Южен" лично засади дръвчета по улица "Даме Груев"
16.12.2023 Няма край на тази мъка: Улица "Даме Груев" отново ядоса пловдивчани
15.11.2023 Слагат два светофара на улица "Даме Груев"
14.11.2023 Кметът на "Южен" с редица изисквания към строителя на ул. "Даме Груев"
12.11.2023 След ремонта на "Даме Груев": Завързан за дървото този знак е предпоставка за ПТП
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).