АПИ: Нагли шофьори карат в аварийната лента на магистралата до Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
11:53 / 06.06.2018
6903
На 22-километровия участък от АМ "Тракия“ в участъка между Пловдив и Стара Загора се работи денонощно, за да е готова отсечката колкото се може по-бързо, каза председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов в Сутрешния блок на Нова телевизия. За повишаване безопасността на движение слагаме най-високия клас за задържане мантинели и най-модерната маркировка, заяви инж. Атанасов. Той съобщи още, че пет месеца предсрочно ще завърши разширението на път I-9 Слънчев бряг – Бургас в участъка Поморие – Равда, както и обходния път на Ахелой. Целта е движението и по двете отсечки да бъде пуснато преди началото на активния туристически сезон.

Председателят на УС на АПИ съобщи, че до приключването на ремонтите дейности на АМ "Тракия“ в почивните дни - събота и неделя, в района на участъка ще има постоянно присъствие на "Пътна полиция“, тъй като в неделя е имало недобросъвестни шофьори, които са навлизали в аварийната лента и неспазвайки правилата за движение, са затруднили пътуването на всички останали.

Инж. Атанасов припомни, че по време на ремонтните дейности леките коли преминават двупосочно в едното платно - в момента в ремонтираното платно за Бургас, а камионите над 12 тона са пренасочени по обходен маршрут, за да може леките коли и автобусите да пътуват по-удобно по магистралата. Шофьорите, които искат да заобиколят участъка в ремонт, могат да използват и алтернативните маршрути на АМ "Тракия“, които са Подбалканския път I-6 и път I-8 Пловдив – Поповица, продължавайки по път II-66 Поповица – Чирпан.

Председателят на УС на АПИ съобщи още, че през тази седмица съвместно с община Бургас е започнал ремонт на участък от път I-6 между АМ "Тракия“ и входа на града. 8-километровата отсечка не е ремонтирана от около 35-40 години. Първите 3 км бяха обновени през месец май т. г., а от началото на тази седмица се работи и по останалите 5 км.

На АМ "Хемус“ се ремонтират два участъка – около тунел "Витиня“ и в направлението Шумен - Варна. Отсечката между София и Ботевград не е обновяване над 35 години и в момента основно се ремонтира съоръжението преди тунел "Витиня“ и тръбата на тунела в посока София. Инж. Атанасов припомни, че през миналата година е ремонтирана тръбата за Варна и сега трафикът преминава през нея двупосочно. В тръбата за София през м. г. е подменено осветлението. Тази година ще се надградят всички системи за безопасност, свързани с вентилация, пожарогасене, опасни разливи и др. На виадукта "Коренишки дол“ при 36-ти км на автомагистралата се работи по стълбовете на съоръжението, които се нуждаят от спешен авариен ремонт, каза инж. Атанасов. Той обясни, че по платното в момента не се извършват ремонтни дейности, тъй като строителите работят под съоръжението и е изключително опасно да се извършват каквито и да било дейности по горното строене на моста.

Виж коментарите (1)

Още по темата (657):
26.04.2024 След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока
Бургас
10.11.2023 Работи се по разширяване на АМ "Тракия" с по още една лента
26.10.2023 Адриан Николов: В Южна България има сериозно икономическо развитие по линия на АМ "Тракия"
12.10.2023 Ремонт затруднява движението по магистрала "Тракия" до Пловдив
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
21.08.2023 Разширението на АМ "Тракия" между Пловдив и София може да стане най-рано след три години
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).