77 загинали и 1214 ранени при катастрофи в Пловдивско от началото на годината

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
12:07 / 14.11.2015
4005
От пловдивската полиция апелираха:

В навечерието на Световния ден за възпоменание на жертвите при пътно-транспортни произшествия ОДМВР-Пловдив апелира: Да положим усилия и да осъзнаем отговорността!

В рамките на традиционната кампания на Пътна полиция "Зима" изтича вторият етап, който е под мотото "Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". Дните между 9 и 15 ноември са обявени за Седмица на пешеходната безопасност и са посветени на правилното поведение на пешеходците на пътя и на водачите на моторни превозни средства спрямо тях.

От 2005 година, с резолюция на Асамблеята на Организацията на Обединените нации, всяка трета неделя на ноември е обявена за Световен ден на възпоменание на жертвите на пътно-транспортните произшествия. Тази година, на 15 ноември, отдаваме почит към паметта на загиналите и тежко пострадали хора и изразяваме съболезнование към мъката на семействата за понесените загуби. Също така отчитаме дължимото към всички, които при изпълнение на служебните си задължения ежедневно се борят за спасяването на живота на участниците в пътно-транспортни произшествия. 

Тъжната статистика сочи, че от началото на годината на територията на ОДМВР - Пловдив са регистрирани 229 тежки пътни произшествия с 1214 ранени и 77 загинали. Сред най-честите предпоставки за възникването им са движение с несъобразена скорост, отнемане на предимство, употреба на алкохол или наркотични вещества, непоставени обезопасителни колани и системи за превоз на деца /столчета и седалки/, липса на опит, неправоспособност.
В Деня за възпоменание всеки трябва да си даде равносметка за огромните и тежки загуби, които човечеството понася от пътно-транспортните произшествия. Сигурността на движението по пътищата зависи не само от ангажираните институции, а и от проявата на дисциплина, отговорност и толерантност от всеки един участник в него.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Три пожарни са гасили пламъците от ПТП-то на "Голямоконарско шосе...
В Пловдив разработват женски изкуствен интелект
Никола Илиев стана почетен гражданин на Пловдив
"Гледай Ти" и Арменското училище във фокуса на предаването "Цвето...
Тежък сблъсък до "Либхер", цистерна избухна в пламъци
Изключват светофара до Централна гара днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).