6 000 фирми от Пловдивско плащат данък с отстъпка заради интернет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:03 / 13.03.2012
1438
6 000 фирми от Пловдивско си намаляват данъка върху печалбата от миналата година, тъй като са подали годишните си декларации по интернет. 

Декларирането на дължимия корпоративен данък по електронен път с електронен подпис спестява на юридическите лица 1% от сумата, но не повече от 1 000 лева, стига и самия налог да е внесен в срок. До 2 април включително ще се приемат тази година формулярите за корпоративни данъци. Най-късно до същата дата следва да е внесен и дължимия данък. 

Освен по интернет с електронен подпис или на място в салоните за клиенти на НАП, декларации могат да се подават и на гише в 27 пощенски клона в областта или добре опликовани като писма с обратна разписка, адресирани до НАП Пловдив, ул."Скопие" 106. 

Три са начините за плащане на дължимия данък - по интернет чрез системата за електронно банкиране ePay, с пощенски запис или по банков път по сметката на компетентната териториална дирекция на НАП.

Общо 10 000 фирми от Пловдивска област са подали до днес годишни данъчни декларации. Освен 6-те хиляди, пуснати по електронен път, са приети и 4 000 формуляра на място в НАП и в пощите.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив
Почина Христо Баев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).