ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
500 съдии пяха "Моя страна, моя България" на празник в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:15 / 29.04.2023Коментари (1)4319
С тържествен концерт в Дома на културата "Борис Христов“ Пловдивският апелативен съд отбеляза 25-тата годишнина от възстановяване на дейността си.

За празника председателят на съда г-жа Магдалина Иванова посрещна в Дома на културата гости от Върховния касационен съд, Върховния административен съд, Конституционния съд, Висшия съдебен съвет, настоящи и бивши съдии и съдебни служители от Апелативен съд – Пловдив, съдии от шест окръжни и 27 районни съдилища в апелативната зона, прокурори, представители на местната власт и институциите в града, адвокати, съдебни експерти.

В словото си председателят на съда г-жа Иванова припомни, че апелативните съдилища в България са създадени след освобождението от османско владичество и са съществували до 1947 година, когато са закрити. Възстановяването формално става с приемането на действащата Конституция от 1991 година, но реално се случва през 1998 година. "За нас от Апелативен съд – Пловдив изминалите 25 години са успешни“ – каза Магдалина Иванова. Тя подчерта, че през този период са имали много успехи, но и трудни моменти. Но преди всичко, настоящите и бившите съдии и служебни служители в Апелативен съд – Пловдив, остават с чувството за единност и удовлетворение от постигнатите високи стандарти в правораздавателната им дейност. Г-жа Иванова завърши речта си с мисълта на д-р Димитър Протич - един от председателите на Върховния касационен съд в миналото: "Съдията ще остане необходимост за вечни времена, в какъвто и вид да се реформира обществото, защото той служи в него като крепител не само на държавни устои, но и като страж и регулатор на морала, без който не може да става реч за културно човешко общежитие.“

Доайенът на пловдивските адвокати, превърнал се в легенда сред юристите в Пловдив, който има близо 70 години юридически стаж, адвокат Димитър Будаков, поздрави съдиите с 25-тата годишнина на Апелативен съд – Пловдив от сцената на Дома на културата.

Концертът, посветен на юбилея на апелативния съд, е дело на трима професори от Академията за музикално танцово и изобразително изкуство "проф. Асен Диамандиев“-гр. Пловдив и воден от единия от тях, професорът по ПР Любомир Караджов. Над 500 гости се възхитиха на изкуството на повече от 40 артисти. Брилянтните изпълнения на трио гайдари и шеметният танц на фолклорен ансамбъл "Тракия“, подготвени под ръководството на хореографа проф. Даниела Дженева, повишиха градуса на празничното настроение в самото начало на концерта. Изпълненията на вокален ансамбъл "Про Белканто“ и солистите от Китай, ръководени от ректора на Академията за музикално и танцово и изобразително изкуство проф. Тони Шекерджиева – Новак предизвикаха бурни овации от публиката. Присъстващите се насладиха на изпълненията на джаз музикантът и доктор по музика Петър Салчев и на тромпетно дуо Здравка Василева и Маргарита Бозукова.

На финала на концерта повече от 500 юристи заедно изпяха "Моя страна, моя България“, станали на крака.

Във фоайето на Дома на културата тържествено беше открита художествена изложба на съдията от Районен съд – Девин Елка Хаджиева. Картините нарисувани от съдията красноречиво говорят, че магистратите освен, че умеят да правораздават, могат да творят и изкуство, защото правото е изкуство на доброто и справедливото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Пеят те,а после взимат решения в ущърб на хората и пускат престъпниците.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
Електронно таксуване в градския транспорт
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
В Пловдив задържаха испанец за опит за убийство
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: