ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
5 млн. лева за научноизследователска и експериментална дейност по НИФ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:25 / 26.09.2016Коментари (0)1242
© Plovdiv24.bg
5 млн. лева за научноизследователска и експериментална дейност очакват проекти по линия на Националния иновационен фонд. Осма сесия на Фонда вече е в ход, а крайният срок за представяне на проектни предложения е 31 октомври 2016 г. 
 
НИФ се администрира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия /ИАНМСП/, а средствата са от националния бюджет. 

Експерти от Агенцията ще представят основните параметри на процедурата днес от 11.00 часа в ГДК "Борис Христов", Пловдив. 

Предложената за финансиране иновация може да е в продукт или услуга, а потенциални бенефициенти са всички дружества от микро до голямо с изключение на тези от секторите "Рибарство и аквакултури" и "Първична преработка на селскостопанска продукция". 

В проектите се фиксират средства за изследвания, за сътрудничество с представители на научните и/или образователни среди, за заплати на заетите в проекта, за материали, консумативи и т.н. В дейностите се предвижда изработване на прототип. Допълнителни точки получават проектите, които предвиждат сътрудничество с научна организация. 

Допустимите области за финансиране са четири: "Мехатроника и чисти технологии", "Информационни и комуникационни технологии и информатика", "Индустрия за здравословен живот и биотехнологии", и "Нови технологии в креативните и рекреативните технологии".

Участието в информационната среща е безплатно. Необходима е предварителна регистрация. Важна промяна е цялостното ориентиране към резултатност на проектите, обясни зам.-министър Везиева.

Проектите, които се финансират от НИФ, ще трябва да приключват с прототип, който да бъде внедрен в производството. След като се изработи прототипът, проектът ще може да кандидатства за финансиране и по оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност", за да бъде вложен в производството. По НИФ ще бъдат финансирани и стартиращи и вече работещи предприятия.

Зам.-министърът на икономиката посочи, че средствата за 2016 г. по НИФ са в размер на 5 млн. лева. "Идеята на тези средства е да подпомогнем бизнеса и да насърчим научно-развойната и иновационна дейност, осъществявана от предприятията и научните организации", добави тя. 

По думите й новата философия в начина на финансиране на проектите чрез НИФ е свързана с утвърдените нови правила, според които кандидатстването да става чрез тематичните области на Иновационната стратегия за интелигентна специализация (ИСИС), която обединява всички финансови инструменти, свързани с иновационните процеси. Вече има възможност за подаване на проекти електронно. 

"Създали сме обективни и прозрачни правила, очакваме много и изцяло насочени към бизнеса проекти", каза още зам-министър Везиева. От 36 месеца вече максималният срок за изпълнение на проектите ще бъде 18 месеца, а приемът на проектните предложения ще се извършва от 30 септември до 31 октомври 2016 г.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Откриват нови детски градини в Пловдив
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Висша лига на Англия сезон 2023/24
Сериалът "Чернобил" 2019
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: