48 000 роми обитават "Столипиново"! От тях 10 000 били "постоянни гости"!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (38)
12:53 / 18.04.2012
7531
"10 000 роми в "Столипиново", които нямат адресна регистрация, не живеят незаконно в гетото, а са на гости на техни роднини и приятели", заяви днес кметът на "Източен" Петър Петров, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Стана ясно, че по данни на ГРАО 38 000 са ромите, които населяват квартала. Тяхната бройка в действителност обаче е с близо 10 000 отгоре, които според Петров са на гости. Така той опроверга слуховете за големия брой незаконно пребиваващи граждани на територията на "Столипиново". 

"Приказките от рода, че в "Столипиново" живеят 100 000 души, нямат нищо общо с истината. Населението на "Източен" е около 70 000 човека и се нареждаме на трето място по този показател след "Централен" и "Южен", категоричен беше райкметът.

По време на представянето на строителната програма на "Източен" Петров каза още, че до края на мандата два от 6-те жилищни блока на ул. "Сокол" ще бъдат бутнати, тъй като са в плачевно състояние.

"Избите са пълни с фекалии, а апартаментите, обитавани от близо 100 семейства, са изпочупени и изкъртени", поясни още той. Изясни се, че ще се търси вариант за изграждането на еднофамилни къщички, в чието строителство бъдещите новодомци ще помогнат само като работна ръка.

По отношение на общинските жилища в Столипиново се разбра, че към момента те се обитават на 100%. Идеята на общинската администрация е една част от тях да се продадат, за да може по-лесно да се поддържат апартаментите, които се обитават обикновено от безработни социално слаби роми. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (38)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).