400 лева глоба за неявил се свидетел по делото на пловдивския хотелиер Борис Христов

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (0)
15:14 / 21.03.2024
3759
400 лева глоба ще отнесе неявил се свидетел по делото на пловдивския хотелиер Борис Христов по-рано днес, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Важният за разкриване на обективната истината Божидар Димитров не се появи на заседанието. Той не бе изложил и конкретна причина за отсъствието си, което накара съдия Кацарев да му наложи административна глоба в размер на 400 лева.

Защитникът на Христов предаде на съдебния състав справка от регистрационната система на туризма, че действително свидетелят Дичо Минчев е имал регистрация като гост в хотел "Борис Палас" в деня на инцидента.

Припомняме, че случаят е от 16 март 2023 г., когато водач е поискал да бъде пропуснат през бариерата, за да влезе на територията на "Старинен Пловдив“. Служителят на "Общинска охрана“ не го е допуснал, понеже не е представил книжен образец или телефонна резервация на хотел, каквито са изискванията.

В Стария град се допускат само шофьори, които покажат пропуск от общината или резервация за настаняване в хотела.

Шофьорът се обадил на своя служителка, която да се обади в хотела и оттам да му изпратят резервацията. По този начин подсъдимият бил уведомен за създалата се ситуация с неговия гост, но вместо да подготви и да го снабди с необходимия документ, той решил да принуди служителя на ОП "Общинска охрана“ да вдигне бариерата. Първо се обадил по телефона в кабинката, като "заповядал“ на  служителя веднага да вдигне бариерата или щял да дойде и да го пребие и го заплашил, че ще бъде уволнен.

Въпреки заплахите пострадалият не пропуснал автомобила, тъй като никой не му представил някой от изискуемите документи. Подсъдимият изчакал няколко минути и като не видял автомобил, който да пристига до хотела му, още повече се ядосал и решил да отиде да се саморазправи с охранителя. Запътил се към кабинката на охраната, отворил вратата, която не се заключвала и обиждайки охранителя, започнал да го бие с юмруци по главата и лицето.

В резултат на тези си действия спрямо Христов са повдигнати две обвинения - за причиняване на лека телесна повреда на длъжностно лице и принуждаване със сила да извърши нещо против волята си.

Следващото заседание по случая е насрочено за 16 май от 13:30.

Виж коментарите (0)

Още по темата (10):
16.05.2024 Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
12.02.2024 Хотелиерът Борис Христов: Вдигнах кръвно 200 заради охранителя, бях в
шок!
14.12.2023 Този е хотелиерът-бияч на охранители от Пловдив
13.12.2023 Позор! Съдия Димитър Кацарев пази хотелиер-бияч, не иска хората да разберат какви ги е вършил
09.10.2023 Гонят журналисти заради пловдивски бизнесмен
08.10.2023 Бизнесмен би жестоко с юмруци общински охранител
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).