40-градусова жега мори пътниците в автобусите от градския транспорт

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (25)
17:30 / 03.08.2010
8738
Близо 40 градуса достига температурата в автобусите, обслужващи градските линии в Пловдив,съобщи агенция "Фокус". Горещината е непоносима в автобусите по линия № 20. Съществува реална опасност човек да колабира, а за работещите вътре ситуацията е тежка.

Попитана как издържа на тази температура контрольорката Ваня Иванова изтъкна, че е принудена и затова не възразява. Жената дори изтъкна факта, че през последните дни доста често кара по две смени, тъй като колегите и са в отпуск. Това означава 16 часа дежурство в "автобуса-сауна", каза Иванова.

Шофьорите също не роптаят, тъй като е криза и работа не се намира лесно. "Лято е, няма как", каза примирено един от тях. Пътниците, обаче ежедневно вдигат скандали и с право, каза контрольорката. Такова е положението и по почти всички други линии в града - № 11, №18, №1. Изключение правят някои автобуси по линия №12, където има климатик. Това обаче е рядкост във втория по големина град в България.

Както Plovdiv24.bg съобщи по-рано,читатели бяха недоволни от автобусите по линия 1.

Зам.-кметът по транспорта в общината Александър Константинов каза, че превозвачите не са задължени да имат климатици, тъй като това е отпаднало като изискване при конкурсните условия. Така са гласували общинските съветници. Той самият разбира проблема, но положението е такова. Никой не може да задължи превозвачите да имат климатици, нито пък да ги накара да ги включват, ако все пак имат такива.

Виж коментарите (25)
Още новини от Новини от Пловдив:
Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
Млада психоложка се завърна от САЩ, за да възроди емблематично мя...
Сигнал: Разбит път заради поредния строеж в Пловдив
Десетки излязоха на протест на Главната на Пловдив, искат затвор ...
Сигнал: Препятствие пред мол "Пловдив"!
Стотици хора навсякъде по центъра на Пловдив, опашки се извиха на...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).