4-годишно от пловдивско село от кръвосмешителен брак остана без очи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
09:39 / 01.02.2016
7200
Четиригодишен от пловдивско село, чиито родители са близки роднини, загуби и второто си око заради тумор на ретината. Момченцето постъпило в Университетската болница "Св. Георги" в града на тепетата с адски болки. 

Зрителният орган се бил превърнал в огромна кървяща маса. Наложило да бъде отстранен, тъй като имало опасност да се разрасне към мозъка и да даде метастази в цялото тяло. Преди 2 г. в "Св. Георги" е премахното другото око на хлапето, тъй като също е имало злокачествено образувание.

След операцията на първото око родителите категорично отказали детето им да бъде подложено на химиотерапия и впоследствие се е стигнало до фаталния край. Семейството има и син на 7 г., който е без очи заради тумори. Той е бил на годинка, когато му махнали едното око. 

Преминал е през химиолечение, но при него не е дало ефект. Преди известно време е загубил и второто си око. 16-годишната дъщеря на злочестата фамилия е здрава.

"Причината и двете момченца да се родят с двустранни ретинобластоми - тумори на ретините, е, че са от кръвосмешителен брак. Комбинацията на гени е дала тези прояви", смята шефът на очната клиника в "Св. Георги" проф. д-р Нели Сивкова. 

Тя е извършила хирургичните интервенции по отстраняване на очите на братчетата, като така е спасен животът им. Майка им е с един зрителен орган пак заради рак на ретината. След второто й дете лекарите я предупредили, че не бива повече да забременява, тъй като рискът от унаследяване на заболяването е повече от 50%. 

Жената обаче не се вслушала в съветите. При съпруга й също има вероятност да се появи ретинобластом и трябва да се направи генетично изследване, обясняват медиците.



Източник: в. "24 часа"

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).