35 млн. лв. неначислено ДДС разкриха пловдивските ревизори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:12 / 15.07.2011
2222
35 милиона лева неначислено и съответно невнесено ДДС разкриха пловдивските ревизори. Данъкът е засечен при ревизиране на фирми през първите шест месеца на тази година. Вече втора година пловдивските данъчни ревизират дружества на територията на шест области - Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Хасково, Кърджали и Смолян. От януари до края на юни тази година извършените ревизии са 421, като 393 от тях са завършили с допълнителни за бюджета разкрития. Освен установеното ДДС, "наяве" са извадени още 11 милиона лева корпоративни данъци и 6,7 милиона лева данъци върху доходи на физически лица. Заедно със засечените и допълнителни осигуровки, общият резултат за бюджета надхвърля 53 милиона лева.
Най-често се правят опити за укриване на данъци в бранша "търговия на едро", показва анализът на ревизионните актове. Пловдивските данъчни са ревизирали 61 търговеца от отрасъла, като средно всеки от тях е "пропуснал" да начисли по 245 000 лева данъчни задължения или общо 15 милиона лева. Други 61 търговци, но на дребно са си спестили от данъци 11,8 милиона лева. Големи са разкритията и в строителството, което също се наблюдава стриктно от НАП Пловдив. Там в резултат на 45 ревизии са открити допълнителни 6,8 милиона лева. През първото полугодие са проверявани още автомобилни превозвачи, зърнопроизводители, туроператори и дружества, занимаващи се с производство и търговия с горива и дървен материал.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...
Ако на мястото на ухапването се появи червено петно колкото монет...
Нови арести в Пловдив!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).