3000 тона асфалт изсипват в първия участък на "Голямоконарско шосе"

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
16:50 / 18.07.2023
8696
Пътната подложка на първия участък на "Голямоконарско шосе" вече е сложена, видя камерата на Plovdiv24.bg.

Чакълът е разстлан от кръстовището с булевард "Дунав" до железопътната линия. Другата седмица ще се сложи подложката до свързващото кръстовище, а след две седмици ще асфалтираме, съобщи за медията ни инж. Паун Иванов, управител на фирма "Иса 2000", която извършва реконструкцията и разширението на "Голямоконарско шосе". 

За първия участък ще бъде използван около 2800-3000 тона асфалт, които трябва да се положат за три дни. Според инж. Иванов това количество не е много, имайки предвид, че на Асеновградско шосе е слагано по 4500 тона дневно. 

След асфалтирането работниците ще се заемат с довършителните работи. Тук има два водопровода - чугунен и полиетиленов, които са подменени. Пред Професионалната гимназия по хранително-вкусова промишленост в момента се прави канализация, чиито тръби ще влизат в Северния обходен колектор.

Първият етап от реконструкцията на "Голямоконарско шосе" е с дължина 1440 метра и стига до землищната граница на община Пловдив с община Марица. Ремонтът и на двете платна по договор трябва да бъде завършен за 650 дни, но фирмата има готовност да съкрати срока и да приключи обекта още до края на годината, ако общината осигури средства. Средствата за строително-монтажните работи са в размер на 18 милиона лева и са от държавата.

Реконструкцията и разширението на "Голямоконарско шосе" започна в началото на април. Широчината на лентите се запазва и пътят остава в досегашния си габарит. Освен подмяната на всички подземни комуникации и ВиК инсталации и ново улично осветление, ще има велоалея и тротоари. Предвижда се озеленяване с нови над 400 дървета от различни видове, като само чинарите са над 300, както и напоителна система. Заложени са две кръгови кръстовища.

Проектът е до община "Марица", оттам нататък те трябва да направят отчуждаване на имоти на тяхна територия до магистралата и след това ще започне реализацията на втория етап.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (4)

Още по темата (60):
01.05.2024 Асфалтират Голямоконарско шосе
25.04.2024 Пловдив и "Марица" се споразумяват за последния етап от реконструкцията на Голямоконарско шосе
04.04.2024 Правят нова улица в Пловдив, държавата отпусна близо 28 милиона лева, ремонтират и Голямоконарско
25.03.2024 Затварят част от още една улица в Пловдив
22.03.2024 Затварят част от ул. "Петър Шилев" заради реконструкцията на Голямоконарско шосе
09.03.2024 Пловдивчанин: Дано не се налага къртене след това
Още новини от Новини от Пловдив:
Аварии оставиха хиляди в Пловдив и областта без вода в почивния д...
Триумфален успех на ученици от Пловдив в Рим
Предстои реорганизация на градския транспорт в Пловдив. Ще бъдат ...
Желана от цялата държава милиардна инвестиция идва в Пловдив
Удължават булевард в Пловдив с 24 милиона лева
Пловдивско училище отбеляза по атрактивен начин своя патронен пра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).