ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
25 учители по "Заедно в час" ще преподават през новата учебна година в област Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:52 / 14.09.2016Коментари (0)3327
©
Двадесет и пет учители по програма "Заедно в час" ще преподават в област Пловдив от началото на новата учебна година. Те ще работят в 12 училищата-партньори на организацията в девет населени места - Пловдив, Карлово, Белозем, Караджово, Рогош, Ведраре, Дълго поле, Граф Игнатиево и Христо Даново. Новите учители в региона са седемнадесет, а осем продължават да преподават като учители втора година в програмата. 

Мисията на "Заедно в час" е да подбира и подготвя изявени и способни професионалисти с различен профил, които да станат част от образователната система. За период от две години организацията ги подкрепя да работят в училища с голям брой ученици в неравностойно положение, като по този начин активно се бори за преодоляване на образователното неравенство. 

Пловдив и "Заедно в час" имат дългогодишно партньорство, като регионът е и един от първите, в които организацията стартира своята дейност през 2011. Между Общината и "Заедно в час" има и сключен меморандум за сътрудничество, свързан с привличането на високо квалифицирани и мотивирани млади хора към учителската професия и създаването на добри практики при подбора и кариерното развитие на учителите.

В партньорство с Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" пък се осъществяват обученията на новите учители в съответствие с всички изисквания към педагогическите специалисти в България.

"Качеството на образование е един от най-важните фактори за постигането на траен икономически растеж. Щастливи сме, че с всяка следваща година се увеличава не само броят на учителите в програмата, но и училищата-партньори в областта. 

Натрупаният опит и постигнатите резултати от учителите през предходните години ни носят увереността, че с подкрепата на целия ни екип, на местната общност, на партньори и институции, преподавателите на "Заедно в час" могат да постигнат истински качествена промяна за учениците, а това в дългосрочен план е ключово за развитието на региона", споделя изпълнителният директор на Заедно в час Евгения Пеева.

Неправителствената организация вече шест години подбира най-подходящите кандидати, способни професионалисти с различен профил, и ги подкрепя да работят в училище за период от две години, а след това да бъдат дългосрочни поддръжници на каузата за равен достъп до качествено образование на всяко дете. "Заедно в час" продължава да подкрепя и насърчава учителите по програмата през целия период от две години.

До момента през програмата са преминали повече от 120 души, а през настоящата 2016 г. като учители първа и втора година в училище ще влязат близо 180 учители в регионите Враца, Ловеч, Монтана, Пазарджик, Перник, Пловдив, Разград, София град, София област и Стара Загора. Заедно в час е създадена по инициатива и с финансовата подкрепа на Фондация "Америка за България" и е част от международната мрежа за увеличаване на образователните възможности Teach For All.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Гергьовден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: