ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
25 години затвор за жестоко убийство заради жена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:06 / 16.06.2014Коментари (0)3141
© Plovdiv24.bg
Пловдивският окръжен съд осъди подсъдимия Янко Добрев на 25 години затвор при първоначален строг режим. Той беше признат за виновен в това, че на 11.11.2013 г. в село Рогош умишлено е умъртвил Пенчо Видолов и е направил опит умишлено да умъртви Надка Добрева, като второто деяние е останало недовършено по независещи от волята на дееца причини.

Подсъдимият Янко Добрев от 1986 г. имал сключен граждански брак с Надка Добрева. Съжителството между двамата не било безпроблемно. Често Добрев биел съпругата си и я гонел от семейното жилище, заявявайки й: "отивай си, не ми трябваш". В такива случаи тя се прибирала при родителите си в Брестовица. 

През лятото на 2013 г. отново посредством упражненото от подсъдимия насилие, Добрева напуснала жилището и отишла при роднините си. Там тя останала около 2 месеца и през това време се запознала със Стойчо Видолов. Двамата решили да заживеят на семейни начала, но въпреки това тя се върнала в Стряма в края на август 2013 г. Тогава Добрев заподозрял, че съпругата му има връзка с друг мъж. По тази причина в пристъпи на ревност той я биел.

След известно време Видолов отишъл в къщата на Добреви и казал, че набира жени за работа в Гърция да берат маслини. Попитал подсъдимия дали може и съпругата му да отиде с него и още 3 жени на работа в Гърция. Не получил съгласие, но не след дълго съпрузите отново се скарали и Добрева за пореден път заминала за Брестовица. 

След известно време Добрева се обадила по телефона на съпруга си и му казала, че заминава за Гърция с Видолов и още 2 жени. В действителност тя не заминала за Гърция, а заживяла с Видолов в семейната му къща в Рогош. С тях живеел и бащата на Видолов - пострадалия Пенчо Видолов.

В началото на ноември 2013 г. Добрев разбрал от жената, с която синът му Стефан Добрев живеел на съпружески начала - Христина Георгиева, че съпругата му живее с друг мъж в Рогош. Подсъдимият много се ядосал и решил, че ще направи всичко възможно на всяка цена да прибере обратно съпругата си или ще се саморазправи с нея.

На 11.11.2013 г. Добрев заявил пред Георгиева, че ще отиде в Рогош, за да прибере съпругата си. Знаейки, че подсъдимият е агресивен и безпричинно бие Добрева, Георгиева, придружена от Снежана Костова, отишла веднага в дома на Видолов в Рогош, за да предупреди Добрева за намерението на съпруга й. По това време в жилището били Добрева и пострадалият Пенчо Видолов, а Стойчо Видолов не бил там.

Междувременно, подсъдимият помолил своя съсед Огнян Енчев да го откара със своя бус до Рогош, като му казал, че ще купува теле от там. Около 18:00 часа на 11.11.2013 г. потеглили, като с тях бил и синът на Добрев. Подсъдимият носел със себе си голям кухненски нож, с дървена дръжка. 

Добрев влязъл в къщата на Видолови и се насочил се заплашително, държейки носения от него нож с дясната си ръка, към съпругата си. В озлоблението си той решил, че ще я убие. В тази ситуация се намесил Пенчо Видолов, като се изправил и застанал срещу Добрев. Последният нанесъл на пострадалия удари с ножа в областта на лявата лопатка и лявата мишница. Използвайки този момент, Добрева избягала в другата стая. 

От своя страна Пенчо Видолов успял да се измъкне от подсъдимия и последвал Добрева в помещението, в което отишла тя. Двамата се опитали да се затворят вътре, затискайки вратата на стаята. Подсъдимият, който междувременно ги последвал, успял да избута вратата и да влезе в стаята. Пенчо Видолов отново застанал срещу него, за да препречи пътя му към Добрева. С ножа си Добрев му нанесъл силен удар в дясната половина на гърдите, ясно съзнавайки, че може да го убие. 

Пострадалият паднал на пода и в рамките на няколко секунди починал. Добрев прескочил тялото му и се приближил към жена си, която в ужаса си вдигнала ръце за да се предпази.

Той й нанесъл удар с ножа в лявата подмишнична област. Тъй като в този момент тя се отдръпнала, ударът не попаднал с голяма сила в тялото й. Веднага след което подсъдимият избягал от къщата. 

Отишъл при Енчев и му казал, че се връща в Стряма, тъй като телето било продадено. Изхвърлил ножа, с който нанесъл ударите на неустановено в хода на разследването място.

Прибрал се в дома си в Стряма, преоблякъл се и избягал извън селото и се укрил. След две денонощия той бил заловен от органите на МВР.

Подсъдимият е осъден да заплати на близките на пострадалия Видолов сумата от общо 200 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди.

Делото се разгледа по реда на съкратеното съдебно производство, при което подсъдимият признава фактите и обстоятелствата по обвинението и наложеното наказание се редуцира.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.


Още по темата: общо новини по темата: 3
15.11.2013 »
14.11.2013 »
12.11.2013 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Презастрояването на Пловдив
Световна черна хроника
Ученици от Френската извикаха полиция, натъкнали се на жестока гледка!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: