ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
198 живота са спасили пловдивските пожарникар през изминалата година
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:44 / 01.01.2023Коментари (1)1054
Пловдивските огнеборци от Четвърта смяна поеха днес първото дежурство за новата 2023 година, съобщиха от пресцентъра на РДПБЗН. 

През изминалата година екипите на районните служби: Първа, Втора, Трета, Четвърта, Стамболийски, Карлово, Асеновград, Първомай,Хисаря, Раковски, Садово, участъците в Съединение и Лъки, секторите СОД и Летище Пловдив, работиха всеотдайно- така, както налагат правилата на професията, като всеки един имаше личен принос със своя човешки потенциал.

"През годината отработихме 4 980 произшествия. Реагирахме на 3 457 сигнала за пожара, като само 663 от тях с материални загуби. Имаше много напрегнати и рискови ситуации, при които хора в беда, бяха спасени "на косъм". В 1 523 случая оказахме техническа помощ и извършихме аварийно- спасителни дейности. Очакването и доверието към нас са огромни: хората се обръщат за помощ към нас не само в случаи на пожар, а и при инциденти и произшествия от различно естество", съобщават от пожарната. 

Звената на РДПБЗН- Пловдив оказаха техническа помощ и съдействие в множество ситуации- паднали възрастни хора в домовете си, инциденти с паднали от височини-скали, тепе, екопътеки, помогнахме на хора, заседнали в асансьори, отключвахме стаи и врати, зад които хора бяха останали сами и в рискова ситуация за живота им.

"Реализирахме акции свързани с издирване и спасяване на паднали във водоеми, затиснати от техника и затрупани от скална маса, заклещени хора и деца." 

"За 1301 такива сигнала осъществихме животоспасяващи акции. Във всеки от случаите "живот срещу живот", рискът си струваше, за да бъде спасен човек! Най- чистите и зареждащи преживяния в натовареното ни ежедневие бяха срещите с деца от над 300 учебни заведения в областта, които искаха да надникнат в тайните на нашата професия".

"Показахме им възможностите на техниката, разказахме им интересни случки и нагледно се впуснахме в тренировка с гасене на терен, с която ги научихме, че при среща с огъня, трябва да действат разумно, без излишен риск, запазвайки самообладание. Използвахме всяка възможност наши екипи да участват с демонстрации на техника в различни детски фестивали и инициативи, по време на които работихме за повишаването на противопожарната култура на деца и възрастни".

Безценно е да запалиш пламъка на вярата и увереността в човешките очи и да усетиш надеждата, с която един малък или голям човек ти показват обич и внимание за твоята грижа", допълват оттам.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Настоящите герои на България! Не останаха много!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
България в еврозоната
Борба за влияние в Близкия Изток
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: