18 месеца затвор за Атанас от Спортното, погубил 3-ма приятели с БМВ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (32)
18:24 / 28.02.2016
24423
Бивши и настоящи ученици от
СУ "Васил Левски":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
За 1 година и 6 месеца в затвора отива Атанас Танков, който със семейното БМВ на 5 октомври 2014 г. погуби приятелите си 15-годишните Георги Тасев и Николай Георгиев, както и 14-годишния Дилян Върбанов. 

Присъдата бе потвърдена от Апелативния съд в Пловдив, като шофьорът без книжка бе признат за невинен по част от повдигнатите му обвинения. 

Делото срещу младежа бе гледано в Окръжния съд при закрити врати, тъй като подсъдимият бе непълнолетен. 

Още тогава Танков се признал за виновен и поискал делото срещу него да се гледа по съкратеното производство. На фаталната дата той взел тайно ключовете за колата от брат си и без да има книжка я подкарал с висока скорост. 

Приключението за учениците завършило около 11,30 часа фатално на едно от кръстовищата в район "Тракия". Според един от очевидците леката кола се движела много бързо и десните й гуми били извън платното. 

Последвал удар между автомобила и стълб за уличното осветление, след което колата странично се насочила към пешеходеца, като движението й явно било неуправляемо. Свидетелят се изплашил да не би да бъде ударен от автомобила и побягнал. 

След това се обърнал и видял как беемвето се ударило странично във втори ел.стълб и една от вратите изхвърчала съвсем близо до свидетеля. 

Пешеходецът забелязал, че водачът на автомобила, който бил младо момче е жив, но другите трима пътници - един на предна дясна седалка и други двама на задната седалка не мърдали. 

Свидетелят се опитал да отвори вратата на автомобила откъм шофьора, но не успял тъй като същата била силно деформирана. 

Малко след това на местопроизшествието пристигнали екипи на полицията, пожарна безопасност и бърза медицинска помощ. Изрязали шофьорската врата, за да извадят пострадалия водач на лекия автомобил. 

След това, с помощта на свидетеля качили Танков в линейката, като при него се качил и непознатият пешеходец, защото раненият буйствал. Лекарският екип установил, че и тримата останали в колата пътници са загинали. 

Според направената автотехническа експертиза младежът е карал бмв-то с около 125 км/час. Установено било, че за да се избегне произшествието е било достатъчно водачът да управлява автомобила с не повече от 102 км/ч. 

Навлизайки в последния завой, преди кръстовището на двете улици, автомобилът се е движил със скорост около 125 км/ч., вследствие на което е последвало загуба на страничната му устойчивост, поради преминаване през налични неравности по пътната настилка. 

Последвало е напускане на платното за движение в дясно, по посока на движение на автомобила с преплъзващ удар в дясната му част в електрически стълб. Атанас Танков може да обжалва присъдата си пред Върховния касационен съд.

Георги Тасев и Николай Георгиев бяха ученици в Спортното училище в Пловдив, както и самият Атанас Танков.


Източник: "Агенция Монитор"

Виж коментарите (32)

Още по темата (9):
11.10.2014 Експертиза ще доказва скоростта или неправоспособността е причина за катастрофата при която загинаха трима ученици
07.10.2014 Съседи: Атанас обичаше дрифтовете
07.10.2014 Ден на траур в Спортното училище в Пловдив
06.10.2014 Полицията: Движение с несъобразена скорост е причина за жестокия сблъсък в "Тракия"
06.10.2014 Спортното училище в Пловдив обяви Ден на траур
06.10.2014 Фен на Локомотив е сред загиналите в "Тракия"
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).