ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
18-годишният Жулиен не може да си прости убийството на баща си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:22 / 17.01.2011Коментари (4)4579
© Plovdiv24.bg
В хасковското село Татарево събират подписка в подкрепа на 18-годишния Жулиен Петков, който бе осъден от Окръжния съд в Пловдив на 6 години затвор за убийството на баща си. В Татарево живеят родителите на убития Димитър Петков, баба и дядо на момчето. Адвокатът на Жулиен подчерта в пледоарията си пред Апелативен съд днес, че бабата и дядото подкрепят внука си и не го обвиняват за смъртта на сина си.

Пловдивският Апелативен съд разгледа делото, образувано по протест на прокуратурата и по жалба на подсъдимия Жулиен Петков. По думите на защитника възрастните хора са наясно колко зле се е държал Димитър с Жулиен и очакват внука си да се върне при тях.

Според адвоката смекчаващите вината обстоятелства са много, а отежняващи няма. Момчето е с добра характеристика, отличен ученик, спортист, отговорен и спокоен, има много приятели, грижел се е за баба си и дядо си, както и за баща си, работел е, не е пушел и пиел, не е проявявал агресия. Освен това адвокатът изтъкна и чистото съдебно минало на Жулиен.

Атанасов обясни, че според свидетелските показания на близките, приятелите и съседите на семейството, бащата е малтретирал Жулиен, унижавал го е, обвинявал го е за собствения си неуспял живот, за отсъствието на майката, заплашвал го е, че ще стане неудачник като нея, наказвал го е и не му е позволявал да излиза. По думите на адвоката Димитър Петков е наричал сина си "боклук", биел го е с маркуч и общо взето му е отнел детството. Защитата се позова и на факта, че подсъдимият се разкайва и е направил пълни самопризнания, като е съдействал при работата на органите по случая.

Адвокатът призова съда да се позове на чл. 55 от Наказателния кодекс, който се прилага в случай, че няма нито едно отежняващо вината обстоятелство, както е според него случаят с Жулиен.

Самият 18-годишен подсъдим се обърна към съда, изразявайки своята благодарност към мъртвия си баща за това, че не го е изоставил. Той обаче подчерта, че от 8-годишна възраст се грижи сам за себе си и за баща си, и дори го е изхранвал. Винаги е гледал да съчетава ученето с работата, за да помага на баба си и дядо си, и на баща си.

Жулиен добави, че за тези години той не е получил нито 1 лев от баща си, защото според Димитър бил достатъчно голям да се грижи сам за себе си. За всичко това Димитър Петков не е показал благодарност нито веднъж, според момчето.

"През тези години са идвали много жени след майка ми. Те винаги са били с деца, които са се явявали доведени и за него, и за мен. Той винаги се е държал по-добре с тях, отколкото с мен. Това е голяма психическа травма за едно дете", разказа подсъдимият.

Жулиен завърши с мисълта, че най-големият грях е този, който сам не можеш да си простиш. Той отбеляза, че знае, че близките са му простили, но той не може да си прости. Накрая 18-годишният убиец призова съда за справедлива присъда.

Източник: Агенция "Фокус"


Още по темата: общо новини по темата: 12
09.06.2011 »
03.02.2011 »
17.01.2011 »
17.01.2011 »
14.01.2011 »
01.12.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
ако чуете по новините"баща преби до смърт двугодишното си дете" веднага ще кажете:"смърт за изрода" ами може и тук случая да е такъв. който не знае какво е да си малтретиран в детството си да не дава коментари.
-1
 
 
Много хора не растат в нормална среда,но не убиват!!!Като не е искал да живее при него да беше избягал.Убийството не е вариант,а смъртен грях.Жалко за пропилените два живота....
-1
 
 
Що за безумна наглост от негова страна?! За справедлива присъда призовал! Ами нека тогава да бъдем примерни граждани и като ни скимне да се юрнем да трепем, пък да лежим на кълката, че вината ни ще е смекчена. Да, справедливата присъда ще бъде ефективната и дълга такава. И какво по дяволите значи "смекчаващи вината обстоятелства", когато става въпрос за убийство?! Тежкото битие не е предпоставка да освирепееш така. Това е характеропатия.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Великден 2024 г.
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Тенис от Пловдив и региона
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: