18-годишен се опита да открадне колите на дядо Николай

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:12 / 25.05.2011
4868
Наркоман от Велинград се пробва да открадне две от лимузините на пловдивския митрополит дядо Николай. 18-годишният апаш влязъл на два пъти в двора на митрополията, но не успял нищо да отмъкне. Тършувал дори из митрополитския параклис, където бил засечен от служители на епархията. При второто си влизане в митрополията попаднал в полицейски капан и бил арестуван.

Оказало се, че наглият крадец е 18-годишният Николай Я. от Велинград. Въпреки крехката си възраст той вече имал солидно криминално досие с 14 прояви предимно за кражби и наркотици. Това съобщи шефът на Областната дирекция на полицията в Пловдив старши комисар Тодор Чонов.

Не се наложило младежът да прескача високите дувари на митрополията. Още вечерта в неделя, когато влязъл за първи път в църковната обител, преминал навътре спокойно през отворените порти.

Първо откраднал ключовете на две от колите - "Ауди" и БМВ. След това се вмъкнал в митрополитския параклис, където бил видян от свещеник и няколко монахини. Попът дори попитал крадеца какво точно прави вътре и кой го е пуснал. Вместо да отговори, Николай побягнал с ключовете на колите в джоба си.

Опитал се да запали една от колите, но не успял и избягал пеша. Служителите на епархията се обадили в полицията, откъдето им оказали пълно съдействие. Веднага бил назначен патрул, който дежурял край митрополията.
В понеделник сутринта апашът се върнал, за да довърши започнатата кражба. Свещеникът, който разговарял с него, го разпознал категорично, обясниха разследващи.

"Освен откраднатите ключове за колите е бил осквернен и параклисът на митрополията", каза вчера пловдивският митрополит дядо Николай. Той благодари на пловдивските полицаи за бързата и адекватна намеса. "Съжалявам за злосторника, както и за ония млади хора, които в бездуховността на нашето съвремие са лишени от просвета и са далеч от Бога", каза още митрополитът.

"Нямаме информация нещо да е било откраднато от параклиса", обясниха източници от разследването. Оттам уточниха, че днес предстоят разпити на монахините и на свещеника които първи са видели Николай Я., за да бъдат изяснени подробности около опита за кражба.

Наркоманът е задържан с решение на наблюдаващия прокурор за 72 часа в ареста. Повдигнато му е обвинение за опит за кражба и ще бъде съден.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ


Източник: в. "Монитор"

Виж коментарите (7)

Още по темата (3):
21.10.2011 Осъдиха 18-годишния, опитал да задигне колата на дядо Николай
27.05.2011 Арест за 18-годишния, опитал да задигне колата на дядо Николай
27.05.2011 Гледат мярката на опиталия да задигне колата на дядо Николай
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).