140 стоянки искат таксиметровите шофьори

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
16:10 / 27.01.2010
4049
Списък със 140 стоянки предадоха таксиметровите шофьори - от сдружения, фирми и самостоятелни играчи, на директора на "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев при днешната им среща, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Предложените места ще бъдат огледани едно по едно от КАТ и ДАИ.

"Ще защитаваме списъка със зъби и нокти - защото става въпрос за нашия хляб и работните ни места, - но не и против закона", обърна се към колегите си още преди това собственикът на таксиметрова фирма Петър Неделчев, който, като общински съветник, обеща щом решението стигне до местния парламент, максимално да защити интересите на бранша. Дори предложи таксистите да излъчат работна група от няколко души, която заедно с контролните органи да оглеждат местата.

"Като ни махнете сегашните стоянки паркинги на банки ли ще станат? Това е двоен стандарт. Плащаме си разрешителните, общината е длъжна да ни осигури работни места. Все трябва някакъв процент от приходите, които получава от нас, да го влага за това", поставиха и други проблеми надошлите таксисти. 

Шофьорът Иван Цветанов пък се чудеше пред нашия репортер как да вярва на градската управа: "В понеделник кметът обеща двумесечен гратисен период. Вчера ми съставиха акт, че съм спрял на стоянката на площад "Съединение". Не като част от някаква върволица, която да пречи на трафика, само моето такси беше там."

"Говорих с директора на Регионалната дирекция на МВР Тодор Чонов тази сутрин. Обеща съдействие за гратисния период, през който КАТ да не глобява таксиметровите шофьори", увери кметът Славчо Атанасов.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (9)

Още по темата (22):
30.03.2011 Титюков: Такси-стоянките са изградени според наредбите в закона
24.03.2011 Стартира изграждането на първата от 32-те такси стоянки в Пловдив
23.03.2011 Кметът: От утре започва изграждането на такси-стоянките в Пловдив
04.01.2011 1 лв./километър е най-реалната цена според таксиджиите
03.01.2011 Привикват таксиметровите компании в Общината заради стоянките
26.10.2010 Обществена поръчка предвижда изграждане на 32 стоянки за таксита
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).