14 вместо 25 лева за тон софийски боклук, разликата от милион искаме от държавата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (14)
12:04 / 29.09.2009
5130
14 лева за тон софийски балирани отпадъци вместо предварително обявените 25 навярно ще поиска общината от София, стана ясно след днешното второ заседание на работната комисия, която формулира условията, при които Пловдив ще приеме новите количества столична смет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Видимо доволна след срещата беше Дани Каназирева от ГЕРБ, която почти вдигна скандал на миналото заседание заради необосновано високата според нея такса, която Пловдив искал за обработката на софийския боклук. "Вървим към консенсус, докато не излезем с единна и ясна позиция, няма да даваме изявления, питайте председателя", отклони настойчивите журналистически въпроси тя.

Председателят на Общинския съвет Илко Илиев също искаше да подмине с общи приказки за консенсус и разбирателство детайлите за случилото се на срещата, но се оказа по-податлив към медийното любопитство и призна: "Всички справки, които членовете на комисията пожелаха да получат на миналото заседание, бяха разгледани и анализирани. Решихме вместо 25 лева да поискаме от Софийската община да заплати по 14 лева за обработката на тон балирани отпадъци. Разликата от един милион, колкото са начисленията за инфраструктурата на сметището, ще бъде поискана от правителството. С тези средства ще направим пълна реконструкция на пътя от Пазарджишко шосе до сметището в Цалапица, в момента той е ужасен."

Сред разгледаните проекти, с които общината ще кандидатства за финансиране като компенсация, са пътният възел Модър-Царевец, тъй наречената Източна тангента, осигуряваща директна връзка между моста на Адата и Брезовско шосе, разширението на "Васил Априлов" от бул. "Шести септември" до "Пещерско шосе", крайречните булеварди и почистването на Марица. Всичко това надхвърля 25 милиона, за какво точно ще се искат средства, ще бъде уточнявано на следващото заседание, което ще се състои в 10 часа в четвъртък.

"Вървим към единомислие, а то е много важно, защото, когато отидем в София, трябва да имаме обща позиция, с която да отстоим пловдивските интереси", подчерта Илиев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (14)

Още по темата (152):
28.11.2013 Остри дебати на днешната сесия на ОбС Пловдив
30.11.2012 Бойко: Благодарим на Пловдив, че помогна на София, когато Станишев правеше умишлени проблеми!
28.11.2012 Пловдив получи последните 8.4 млн. лв. от приемането на софийския
боклук
28.11.2012 Днес получаваме последните милиони от софийския боклук
26.11.2012 В сряда получаваме последните 8.4 млн.лв. от софийския боклук
13.11.2012 Пловдив получава и последните 11 милиона лева за софийския боклук!
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).