11 месеца условно за пияния, който наръга с нож лекар в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (30)
14:54 / 05.02.2016
6306
Пловдивският районен съд осъди подсъдимия Димитър Мичков на 11 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок. Той беше признат за виновен за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист.
 
Димитър Мичков е осъден за това, че на 3 февруари 2016 г. с нож е наранил в областта на лявата ръка лекар от екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив и така му причинил лека телесна повреда.

На същата дата, около 7,30 часа, Мичков се е намирал в района на Централна жп гара в гр. Пловдив. Той бил легнал на жп релсите, където пристигали влаковете. Граждани го видели и подали сигнал на органите на МВР и в Центъра за спешна медицинска помощ в гр. Пловдив. Пристигнали лекарски екипи и полицейски патрул. На място са установили, че лицето е в нетрезво състояние. 

Извършена е проба с уред "Алкотест дрегер", който отчел над 2 промила алкохол в кръвта му. Лекарите преценили, че Мичков трябва да бъде транспортиран до УМБАЛ "Св. Георги" в гр. Пловдив, за да се провери здравословното му състояние. 

При извършване на прегледа от екипа на Спешна помощ, Мичков внезапно извадил нож и наранил преглеждащия го лекар.

Между подсъдимия и Районна прокуратура се сключи споразумение, което беше одобрено от съда. Споразумението влиза в сила веднага и не подлежи на обжалване.


Виж коментарите (30)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).