10 детски градини пред риск от затваряне, Гогова пред уволнение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
15:41 / 02.09.2010
4927
На бойни окопи приличат дворовете на 10 градини - по 2 в 5 от пловдивските райони. Има опасност да останат затворени, биха тревога районните кметове Райна Петрова, Ина Филипова, Здравко Димитров и Петър Петров на съвместна пресконференция, предаде рeпортер на Plovdiv24.bg

За "Светла" и "Росица" в "Западен" Димитров вдигна шум още вчера. В "Северен" проблемът е с "Марица" и "Зора", а в "Централен" - с "Радост" и "Зора". Същото е положението с по две детски заведения в "Южен" и "Тракия". Всички до една - спечелени в конкурс за реконструкция от пазарджишката фирма "Термикс".

Това са от онези 12, за които по проект бяха спечелени 660 хиляди евро по европейска програма. Много пресконференции с дълги обяснения как в тези дворове ще има замъци, кончета и какви ли не други най-модерни игрушки и катерушки на суперевропейско ниво. 

"Ей сега пак видях двамата работници да се подпират на лопатите", възмути се Ина Филипова. "Как може тоя, дето е правил конкурса, да избере най-ниската оферта?" - поредно обвинение в липса на елементарен бизнес нюх стовари Здравко Димитров към градските управници. Кметовете недоумяват как е възможно спечелилата фирма да изпрати само по двама работници, а не 15 например, за да си свърши работата навреме - до 31 август, както е по договор. Единствено в "Източен", където конкурсът бил спечелен от друга фирма, дворовете били вече готови. "Не само строителите, и други хора има за бой. Не е луд, който яде зелника, а който му го дава. Пловдив не е опитно поле за управление, да ходят да се учат другаде", продължи Димитров с комплиментите към общината.

"Всички от деветчленната комисия на конкурса бяхме убедени, че това са най-добрите оферти. Проблемите дойдоха после. Макар че другата фирма - "Чинар", си свърши работата навреме, и с нея имахме проблеми, няколко пъти съм ги викал на сериозни разговори", обясни главният секретар на общината Борислав Инчев, който е бил председател на комисията, избрала фирмите-изпълнители сред над 15-те кандидати. От "Термикс" говорели сега, че щели да приключат до края на октомври.

"Октомври ли?!...Утре в 10 часа викам управителите на пазарджишката фирма при мен. Ще късам глави, ще прекратявам договори, ще съдя за неустойки", отново потвърди лютата си закана от сутринта пред журналисти Славчо Атанасов. До 15 септември - ако ще и през нощта да работят, строителите трябвало да предадат обектите. 

"Веднъж завинаги поставям точката на най-ниската цена като първи критерий и я пращам на опашката", стигна до крайни решения в яда си и заместник-кметът Александър Долев.

Дори договорът да бъде прекратен, децата ще могат нормално да посещават градините. Заместник-кметът Петя Гогова е длъжна да направи организацията. А иначе - тежко и горко й за големия гаф  - инспектирала само двете готови градини и изпуснала проблема с другите. "Последно предупреждение за нея, при следващото провинение - изгонване, макар да е мое доверено лице още от началото на административната ми кариера", заплаши кметът.   


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (10)

Още по темата (54):
11.11.2014 Фирма иска 63 бона за калпав ремонт на пловдивско училище
20.08.2013 Съдът отхвърли иск за 1 млн.лв. срещу община Пловдив
25.07.2012 Спешно стартира ремонтът на ЦДГ "Осми март"
01.12.2011 Детските градини в Пловдив - с делегирани бюджети
28.06.2011 Отварят 4 нови групи към детските градини в "Тракия"
27.01.2011 12 детски градини в Пловдив с ремонтирани и оборудвани дворове
Още новини от Новини от Пловдив:
Непълнолетни със срамна постъпка в Пловдив
ГЕРБ в "Тракия" с доброволческа инициатива в "Парк 2019"
Официално: Съобщиха скоростта на джипа от катастрофата с двама за...
Безцеремонно паркиране върху новите павета на ремонтираната Градс...
Синдикалист: Когато разбрахме за случая, бяхме шокирани
Верижна катастрофа на Околовръстното на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).