Зловещо видео показа убийството на мафиотския бос в събота

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:23 / 07.11.2019
5785
В началото на тази седмица се появи и видео от убийството на мафиотския бос Любомир Маркович, заснето от охранителни камери.

На него се вижда как Маркович стои на тротоара с няколко други млади мъже в близост до покрито футболно игрище ("балон") във Вождовац. Нападателят му се приближава към него отзад и е с качулка на главата.

Маркович сякаш забеляза оръжието в ръката на стрелеца или го разпознава и хуква да бяга . Все още неидентифицираният нападател обаче го подгонва и го сваля с изстрел на земята. Изстрелва още четири, а най-смъртоносният е последният - в главата.

Мотивът за убийството все още не е известен, като според информация на полицията, Маркович също е имал оръжие в себе си, но нападателят не му е дал шанс за реакция.

Следователите издирват BMW X5, с което се предполага, че се е измъкнал убиецът.

"Със сигурност килърът е имал отлична логистична подкрепа и мястото на покушението не е избрано случайно с оглед на близостта на магистралата", заяви разследващ полицай.

Една от версиите е, че Маркович може да е паднал жертва на свои. Твърди се, че е възнамерявал да сформира нова фенска група сред "черно-белите" и се е заел да изпълни плана. Той е обсъждал това с Горан Клестан, известен още като Боске, лидер на Shadows. Създаването на тази група обаче се е забавило от изненадващата смърт на Клестан, който почина преди месец във фитнес зала, покосен от сърдечен удар.

В Белград се говореше, че Боске ще бъде наследен от брат си Дарко в южната трибуна и Маркович е започнал преговори с него.

Това обаче не се е харесало на други от влиятелните фигури сред "гробарите", които не са искали ново разцепление на сектора. Стигнало се е дори до физическа саморазправа с Дарко Клестан, който е бил пребит, но не е подал сигнал за кървавото нападение, твърди Блиц.


Виж коментарите (4)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).