Журналист: Овсянникова няма да се размине само с тази глоба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:40 / 16.03.2022
1068
Световен отзвук на действията на руската журналистка Марина Овсянникова, която за няколко секунди се показа с плакат срещу войната по време на емисия на руския "Първи канал". Овсянникова беше арестувана веднага, а малко по-късно беше и глобена с 30 000 рубли за действията си.

Според журналиста Иво Инджев Овсянникова няма да се размине само с тази глоба.

"Тя е смехотворна на фона на срива на рублата. Когато дойде време да си ги плати, тогава ще е колкото един хляб. Тя тепърва ще бъде съдена", коментира журналистът. "Тя беше глобена за видеото, което записа и разпространи. Тепърва ще бъде съдена по много жестоки текстове. Като нищо може да й дадат 15 години", каза Инджев в ефира на Нова телевизия.

Според него в момента много руски журналисти напускат страната. "Плъховете, които напускат кораба, са навсякъде – и в политиката, и в бизнеса, и в медиите", коментира Инджев. "Те бягат, не заемат позиция като Марина Овсянникова. А тя каза нещо, което никой и у нас в България не е направил. Каза, че я е срам, че е участвала в обслужването на путинската пропаганда. Питам, кога у нас някой ще се засрами", заяви Инджев.

"На Север ледът е много дебел. Това, което направи Марина Овсянникова, е опит да пропука този дебел путински лед", коментира журналистът Горан Благоев. "Тя е първата, която го направи в медиите. Но откакто започна войната, по уличите на Москва, Санкт Петербург и други големи градове излизат хора. За мен много силен образ на протеста на интелигентния руски протест е една художничка от Санкт Петербург, която е преживяла и блокадата, и комунизма. Това е 80-годишна старица, която стои с плакатите си срещу войната и срещу Путин. Всички коментират арестуването на Овсянникова, а никой не пита какво става с другите, които ги арестуват", коментира Горан Благоев.

Иво Инджев разказа, че самият той е бил заплашен посред бял ден в центъра на София. Разказа, че неизвестен мъж му е казал, че ще го заколи, защото е русофоб. "Това се случва заради дългогодишното облъчване с пропаганда на българския зрител, слушател и читател", каза Инджев.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4443):
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
Още новини от Международни новини:
Няколко мълнии паднаха на метри от цяло семейство
Новото нормално явление: Съкращенията продължават, хората свикнах...
Петролните джобове на шейха се препълнени - прави летище, каквото...
Приятелката на известен писател съобщи за смъртта му
Силно земетресение разлюля Балканския полуостров
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).