Започва предизборната кампания в Босна и Херцеговина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:59 / 02.09.2022
732
В Босна и Херцеговина от днес започва официално предизборната кампания за парламентарните избори, които ще се състоят на втори октомври, съобщи Танюг.

Кампанията ще продължи до първи октомври, когато ще започне предизборното мълчание.

Председателят на Централната избирателна комисия Суад Арнаутович призова политическите партии да спазват закона за изборите, да водят честна кампания и да не използват езика на омразата.

Босненското издание "Дневни аваз“ пише, че макар предизборната кампания официално да започва от днес, партиите провеждат събирания из цялата страна и сред диаспората, рекламират се, "пригаждат реториката си към предизборните цели, включително традиционното изостряне на езика“.

Коалицията за свободни и честни избори "Под лупа“, която заедно с 85 организации на гражданското общество и неформални групи следи предизборния период в Босна, представи резултатите от едномесечно наблюдение на изборния процес, съобщава Радио Сараево.

За периода на извършеното наблюдение Коалицията е регистрирала общо 636 нередности, като най-много са свързани с това, че се е провеждала предварителна предизборна кампания във време, когато това е забранено от закона. Общо този тип нарушения са 390, а от тях 159 са случаите на платена предизборна кампания в социалните мрежи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС
Цената на кафето скача сериозно
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).