Владимир Кличко към руския народ: Заслужихте си вековна омраза

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (10)
22:14 / 11.03.2022
4962
Легендата Владимир Кличко използва социалните мрежи, за да отправи призив към руския народ по повод инвазията на Русия в Украйна. Ето какво каза той:

“Това е посланието ми към руснаците, слушайте ме, тези, които можете да мислите. С империалистките си амбиции и с варващините на т.нар. ви армия вие си заслужихте вековна омраза.

Глупости са обясненията, че руските власти са едно, а руските граждани - друго. Цели осем години вие се поддавате на пропаганда и не се вслушвате дори в роднините си в Украйна, когато вашата страна окупира Крим и част от Донбас.

Вие бяхте тези, които се държахте арогантно с украинците и вярвахте в митовете, че тук има нацисти и други такива глупости. Сега вашите войници, съпрузи и деца навлязоха в Украйна и всички го знаете. Обадете им се и ги питайте на каква мисия са.

Помнете, че не искаме да бъдем освободени, ние сме на собствена земя и сме си изградили демократична европейска държава. Ние не сме навлезли във вашите земи, а вие сте тези, които убиват децата ни и сриват със земята къщите и градовете ни. Тук вече ви наричат орки, вече няма добри и лоши руснаци. Вие си мълчите и слушате пропагандата на един луд диктатор, а целият цивилизован свят е на страната на Украйна. Ще ни е трудно, но няма да се отказваме, защото не ни е страх. 

Помнете, че ако продължавате да разрушавате страната ни, вашата страна също няма да оцелее. Ще си пожънете посятото. Ако не искате да сте държавата в тотална изолация, не треперете, а бъдете смели като украинците. Спасете страната си, но ние няма да се предадем. Горд съм, че съм украинец. Слава на Украйна", каза Кличко, който е брат на кмета на Киев- Виталий Кличко,

Виж коментарите (10)

Още по темата (4441):
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
02.03.2024 Евродепутатът Петър Витанов: След две години война в Украйна не сме се приближили към мира
Още новини от Международни новини:
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).