Ужасяващ инцидент с турски самолет по чудо завърши без жертви!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:10 / 05.02.2020
3209
Турски самолет със 177 души на борда излезе извън пистата при кацане на истанбулското летище "Сабиха Гьокчен". Машината е разцепена на три части. Ужасяващият инцидент завърши благополучно - без жертви и сериозно ранени.

Самолетът на турската авиокомпания "Пегас" е изпълнявал полет от Измир до Истанбул. При кацане на летище "Гьокчен", което обслужва предимно нискотарифни полети, машината е излязла извън пистата, плъзнала се е по тревата край нея, а от удара в земята фюзелажът ѝ се е разцепил на три места.

В салона за кратко е избухнал пожар, който е бил потушен от пристигналите на място пожарникари. Спасителните екипи са успели да изведат пътниците и екипажа. 52 души са откарани в болница с различни наранявания. Подробности за състоянието им засега не се съобщават. Летищните власти и представители на компанията "Пегас" отказват коментар за възможните причини, довели до инцидента, пишат още колегите от "БНТ".

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).