Туроператор от Варна водил учители на семинар в Охрид с катастрофиралия автобус

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
14:09 / 03.02.2016
2459
Българският автобус, който катастрофира късно снощи в Македония, се е връщал от семинар в Охрид. 38-годишният шофьор е изгубил контрол над автобуса и машината се обърнала в дере край пътя. Според разкази на пътуващите през нощта шофьорът е заспал, предаде bTV.

В автобуса е имало 42-ма пътници, по списък са 43-ма. Шестима от ранените, които са в най-тежко състояние, са откарани до болницата в Крива Паланка и чакат превоз, за да бъдат откарани направо в София. Ранени са и още четирима, но те са без опасност за живота.

Според македонски издания са ранени 26 души, четирима от които са в тежко състояние. Според МВнР ранените са 10.

Според външно автобусът е собственост на българска фирма и е превозвал български учители от Национална Финансово-стопанска гимназия, които са се връщали от семинар в Охрид. С тях не е имало ученици. Директорът на гимназията Иван Арсов каза, че тежко пострадали няма. Повечето са с натъртвания и одрасквания.

По разкази на пътници туроператорската фирма е от Варна. Консулът ни е на мястото на произшествието от снощи, за да окаже необходимата подкрепа, заявиха от Външно министерство.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...
Въоръжени мъже са откраднали 70 милиона долара от Банката на Пале...
Русия обяви за издирване украинския президент
В Гърция въвеждат 6-дневна работна седмица, а уж били мързеливи
На Велика събота Благодатният огън слезе в Йерусалим
Отвлякоха българка в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).