Съпругата на задържания украински опозиционен лидер моли Ердоган за помощ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:51 / 13.04.2022
2376
Съпругата на задържания украински опозиционен лидер Виктор Медведчук - Оксана Марченко, настоя за незабавното му освобождаване.

Марченко записа видеообръщение до украинския държавен глава Володимир Зеленски и турския му колега Реджеп Ердоган. От първия тя иска да пусне мъжа й, а от втория – да използва личния си авторитет, за да повлияе на Зеленски.

"Многоуважаеми Ердоган. Съпругът ми беше задържан по лична заповед на Зеленски и сега е незаконно държан на неизвестно място като заложник. Всичко, което се случва със съпруга ми, е в напълно противоречие със законите на Украйна и международното право.

Считам насилственото задържане на съпруга ми за проява на тероризъм. Много се страхувам за живота на Виктор. Вие имате голям авторитет, уважават ви и се вслушват във вас. Моля ви, уважаеми господин президент, да използвате влиянието си, за да спасите и освободите съпруга ми Виктор Медведчук", зове Марченко.

В обръщението си към Зеленски пък тя напомня, че мъжът й не е нарушавал никакво закони. Нещо повече – президентът сам прекрасно знае това.

"Моля ви да предприемете всички необходими действия за незабавното освобождаване на съпруга ми, който е незаконно задържан от СБУ. Виктор не е нарушил никакви закони на Украйна и не е напуснал нейната територия. Той винаги се е застъпвал за мира и диалога и Вие, г-н президент, много добре осъзнавате това.

Няма съмнение, че съпругът ми е преследван по политически причини, в противоречие със законите на Украйна и международното право. Животът му трябва да е вън от опасност. Очаквам вашия отговор“, казва Марченко.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4445):
06.05.2024 На фронта загина Александър Пелешенко, двукратен европейски шампион по вдигане на тежести
04.05.2024 Русия обяви за издирване украинския президент
29.04.2024 В Пловдив заработи център за бежанци и мигранти
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
Още новини от Международни новини:
Престрелка пред имението на известен рапър, има тежко ранен
4.1 по скалата на Рихтер разлюля наша съседка!
Пречката, която спъва България за еврозоната
Нов пътен знак изненада шофьори в ЕС
Цената на кафето скача сериозно
Картина на Караваджо, струваща милиони, ще бъде изложена в музей ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).