Су-24 бил свален заради сина на Ердоган

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
17:21 / 27.11.2015
6487
Турските F-16 са свалили руския самолет в отговор на унищожаването на стотици нефтовози, изпратени от бунтовниците от терористичната групировка "Ислямска държава" от Сирия за Турция.

Целият петрол е бил закупен от петролната компания на сина на президента на Турция Реджеп Ердоган. Това заяви в интервю за РИА Новости сирийският министър на информацията Омран аз Зуби.

"Целият този петрол е бил доставян за компания, която е на сина на Реджеп Ердоган. В тази връзка Турция е започнала да нервничи, когато Русия започна да нанася удари по инфраструктурата на ИД и унищожи над 500 камиона с петрол. Това силно е нервирало Ердоган и неговата компания. Те изнасят не само нефт, но и пшеница, и исторически ценности", заяви сирийският министър.

"Целта на Турция е да се опита да възроди Османската империя, която преди се е деляла на провинции. Имало е провинция Дамаск, Мосул, Алепо, Йерусалим, Бейрут и т.н. Точно тази цел води към желанието за разделяне на Сирия и Ирак на емирати или провинции, които да съществуват под протектората на империята и в неин интерес. Тези амбиции предизвикват разногласия със САЩ", каза още сирийският министър.

Аз Зуби посочи, че амбициите на Анкара и западните й съюзници са били поставени под заплаха след началото на руската въздушна операция в Сирия на 30 септември т.г.

"Неочаквано за тях активната намеса на Русия преобърна разстановката на силите. Първо, това е истинско присъствие, второ, те /Западът/ искат да изгонят Русия от арабския свят и да я направят враг на този регион, както в Либия и Йемен", каза министърът.

Виж коментарите (9)

Още по темата (903):
07.06.2023 "Бизнесът за Пловдив" направи щедро дарение за децата на Сирия
24.11.2022 Безпрецедентен миграционен натиск! Все повече чужденци сред
каналджиите!
02.11.2022 Чужденци откриха в каналджийството доходоносен бизнес
18.10.2022 Голям проблем! Трупове на бежанци стоят с месеци в бургаска болница
06.10.2022 Трима хванати с мигранти на АМ "Тракия"
20.09.2022 Разбиха престъпна група за каналджийство
Още новини от Международни новини:
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция
ЕС заплашва да спре приложението Tik Тok


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).