Строги мерки в Германия! Пътуванията във вътрешността на страната само с отрицателен тест за коронавирус

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:15 / 07.10.2020
5547
Германските провинции се договориха днес, че жителите на германските райони, в които рисковете от заразата са високи, не трябва да бъдат допускани да отсядат в хотели в други части на страната. Мярката е с цел да се намалят новите случаи на зараза, предаде Ройтерс, като се позова на правителствен документ.

Това означава, че жителите на Берлин ще могат да отиват на почивка в други части на страната, само ако представят отрицателен тест за коронавируса. Мярката идва дни преди в половината от германските провинции да започне двуседмична училищна ваканция.

В съвместно изявление на федералните и провинциалните власти се призовават всички граждани да не избягват несъществените пътувания в и извън районите, където има по 50 нови случая на зараза на 100 000 души за последните седем дни.

Четири от 12-те окръга на столицата Берлин вече са постигнали или дори превишили това равнище, което означава, че са обявени за рискови зони.

Провинциите Шлезвиг-Холщайн и Северен Рейн-Вестфалия вече обявиха зони с подобен ръст на заразата за рискови и изискват от хората, връщащи се оттам да са под карантина за 14 дни или да представят отрицателен резултат от тест за коронавируса.

Според правителствения документ туристите, идващи от рискови зони в страната, те ще могат да остават в хотелите през нощта само ако представят отрицателен тест, който да е направен в последните 48 часа.

Някои провинции си запазват и правото да налагат по-строги версии на новата разпоредба. Германското правителство вече предупреди, че страната може да изгуби контрол върху пандемията в момент, в който новите случаи на зараза бележат най-високите си нива от април насам, предаде ДПА.

За последното денонощие в страната бяха регистрирани 2828 случая на зараза, което най-много за денонощие от април насам. Общо потвърдените случаи на зараза в Германия възлизат от началото на пандемията на 306 086.

Виж коментарите (0)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).