Сръбският министър на отбраната обижда България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
08:45 / 24.11.2019
4871
Сръбският министър на отбраната Александър Вулин отправи тежки обиди към България. Това става само ден, след като председателят на парламентарната комисия за Косово Милован Дрецун заяви, че на територията на Сърбия действа голяма мрежа от български разузнавачи, съобщи БНР.

"България умее да допуска друг да й избира приятелите й и враговете й. Като независима държава Сърбия сама решава за себе си и сама избира приятелите си", каза Вулин, който се счита за най-близкия министър на президента Александър Вучич.

Коментарът на министъра на отбраната бе разпространен от държавната новинарска агенция Танюг.

Същевременно Милован Дрецун, председател на парламентарната комисия за Косово в сръбската Скупщина, който заяви по-рано, че на територията на Сърбия действа голяма мрежа от български разузнавачи, каза: "Българският министър на външните работи не може да дава уроци на един депутат от сръбския парламент. Екатерина Захариева няма да определя и какво ще говори един депутат.

Вчера българският дипломат №1 остро осъди поведението на Дрецун и съобщи, че сръбският посланик в София ще бъде извикан по този повод в МВнР.

"Когато говорим за присъствието на разузнавателните структури и техните съюзнически мрежи, естествено имам предвид Косово", каза още Дрецун и припомни "ролята на България по време на въздушната операция на НАТО през 1999 г., когато Атлантическият пакт използвал българските данни за бомбардировки".

Виж коментарите (3)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).