Шофьор на микробус се вряза в кафене в Брюксел, има ранени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:18 / 26.08.2022
793
Шофьор на микробус се вряза в претъпкана тераса на кафене в търговския и туристически район в центъра на Брюксел, рани леко шестима души и избяга от мястото на инцидента. Белгийското звено за проследяване на тероризма (OCAM) за кратко повиши нивото на заплаха в столицата от "средно" на "сериозно" - от две на три по четиристепенна скала, съобщи АФП.

Няколко часа по-късно обаче нивото беше понижено обратно до средно, след като служителите откриха "успокояващи елементи в разследването", заяви говорител на OCAM.

Първоначално полицията беше заявила, че е твърде рано да се правят предположения дали шофьорът умишлено се е насочил към посетителите на ресторанта, но че следователите са открили микробуса и издирват заподозрения.

"Малко преди 13:00 ч. микробус се вряза в тераса на улица "Сен Мишел". Шофьорът избяга с автомобила си, службите за спешна помощ бяха много бързо на място", заяви говорителка пред АФП.

"Има шест леки наранявания, които са били обработени на място", каза тя.

Кметът на Брюксел Филип Клозе заяви пред ежедневника "Le Soir", че на терасата е имало смесица от туристи и местни купувачи и че някои от свидетелите са били в състояние на шок.

"Това, което е сигурно, е, че автомобилът се е движел с изключително висока скорост", каза той. По-късно брюкселските прокурори трябваше да дадат пресконференция, на която да представят актуална информация за хода на разследването.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).