Саудитка бе осъдена на 45 години затвор за публикации в социалните мрежи

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:25 / 30.08.2022
787
Съд в Саудитска арабия осъди жена на 45 години затвор заради публикации в социалните мрежи - пореден пример за репресиите срещу активистки, последвали визитата на американския президент Джо Байдън в кралството, предаде Асошиейтед прес.

Нура бин Саид ал Катани бе осъдена за "използване на интернет за разкъсване на социалната тъкан" на Саудитска Арабия и "нарушаване на обществения ред чрез използване на социални мрежи", съобщи базирана във Вашингтон неправителствена организация, позоваваща се на съдебни документи.

Катани бе осъдена няколко седмици след налагането на 35-годишна присъда на Салма аш Шебаб, майка на две деца и докторантка в Лийдския университет във Великобритания. Тя бе осъдена, защото е следвала в "Туитър" дисиденти и активисти и е споделяла постовете им. И двете присъди бяха обявени, след като Байдън изрази безпокойството си за състоянието на човешките права в кралството по време на срещата си с престолонаследника Мохамед бин Салман през юли.

Виж коментарите (0)
Още новини от Международни новини:
ЕС санкционира руски медии
Отново оперираха премиера на Словакия
Самотни майки: Детето не се нуждае непременно от мъж
Състоянието на Роберт Фицо е "критично"
Световна модна верига, любима на българите, обяви фалит
Словакия е на "ръба на гражданска война"?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).