Руските олигарси понасят тежки загуби след санкциите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:37 / 09.03.2022
1976
Най-богатите руснаци вече понасят загуби от санкциите, които бяха наложени след началото на конфликта в Украйна. Инвестициите им се обезценяват, дворците, яхтите и частните им самолети в Европа и САЩ се конфискуват.

Алексей Мордашов е може би най-богатия руски бизнесмен. Той е натрупал състоянието си от добив на стомана, която сега не може да изнася нито в Европа, нито в САЩ. Мордашов притежава частен самолет, който е забелязан край Сейшелите и две яхти, регистрирани на Кайманските острови.

От началото на войната Мордашов е загубил близо 6 млрд. долара. Това е близо два пъти по-голяма сума от дефицита, заложен в бюджета на България за тази година, съобщава БТВ.

Със своя самолет ще се раздели и Игор Шувалов, който е бивш вицепремиер и председател на Руската банка за развитие, която пък беше изключена от международната SWIFT система. Британският "Гардиън“ разказва, че частният му самолет е бил използван повече от съпругата му за полети из Европа.

Семейството вече е със санкции от САЩ и Европа.

Според оценката на "Форбс" руските олигарси са инвестирали 1 милиард и 200 милиона долара в имоти из Европа и САЩ.

Заради санкциите бизнесменът Алишер Усманов няма да може да посещава двата си двореца във Великобритания. Той вече не е и собственик на най-голямата в света яхта, защото, според източници от индустрията, тя е била задържана в Германия.

Яхтата носи името "Дилбар“, разполага с 25-метров басейн и е оценена на 600 милиона долара. Самият Усманов определи европейските санкции като "несправедливи".

Опозиционните активисти твърдят, че президентът Путин е най-богатият мъж в Русия, но колко е изгубил от санкциите не е ясно. Знае се, че за управлението на федерацията той получава 118 000 евро на година, както и че има стари автомобили и малък апартамент в Москва.

Неофициално състоянието му се изчислява на над 200 милиарда долара в акции, имоти и сметки. Собствеността на суперяхтата "Грейсфул“ е приписвана на него.

Виж коментарите (1)

Още по темата (4442):
29.04.2024 Нумеролог с интересна прогноза за изборите у нас и края на войната в
Украйна
20.03.2024 Папа Франциск отново призова за преговори за Украйна и Близкия Изток
16.03.2024 Лавров: Въпросът чии са Крим и Севастопол е затворен завинаги
10.03.2024 Земетресение с магнитуд от 4,9 разтърси Западна Турция
07.03.2024 13 мита за войната на Русия в Украйна
05.03.2024 ВВС: Полковник от САЩ е изнасял държавни тайни чрез сайт за запознанства
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).