Русия глоби Фейсбук и Туитър

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:10 / 13.02.2020
3486
Международната съдебна секция на Тагански московски район реши да наложи глоби над социалните медии Fasebook и Twitter заради нарушения на руското законодателство за защита на личните данни, съобщават световните агенции.

Според съда двете платформи са в нарушение на разпоредбите, изискващи личните данни на руските потребители да се съхраняват на територията на Руската Федерация. Така всяка от двете компании ще трябва да заплати глоба в размер от 4 млн. рубли (63 000 долара). Те могат да обжалват решението в рамките на 10 дни.

Според протокола за административно нарушение, съставен от "Роскомнадзор", на 31 януари Facebook Inc. и Twitter, намиращ се в Калифорния, не е предвиждал съхранението на лични данни на руски потребители на руска територия.

Според съдия Александра Михалева, "Роскомнадзор" многократно изпраща писма до Facebook и Twitter с искане за локализиране на данните на руските потребители в Русия, но те остават без отговор.

Регулаторут обаче продължава да изисква от американските компании Twitter и Facebook да локализират базите си с данни на руски граждани на територията на Русия и ще продължи диалога с тях. При продължаващо неизпълнение на законодателството ще бъдат наложени нови глоби, този път в размер на 18 милиона рубли, отбелязаха от регулатора.

Поради неспазване на това изискване, Русия блокира социалната мрежа за професионални контакти LinkedIn през 2016 г.

Виж коментарите (2)
Още новини от Международни новини:
Крути мерки за нарушаване на правилата за шофиране в Гърция, може...
Известна крепост е застрашена от рухване
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).