Путин: НАТО и САЩ искаха да седнат на трона в Европа сами

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
12:23 / 11.01.2016
1855
"НАТО и САЩ искаха пълна победа над Съветския съюз. Те искаха да седнат на трона в Европа сами. Но сега те седят там, а ние говорим за всички тези кризи, които иначе нямаше да имаме". Това заяви руският президент Владимир Путин в интервю за германското издание "Билд".

"Това, което прави ЕС с тези санкции, не е нищо друго, освен театър на абсурда", каза Путин за таблоида. Той посочи, че референдумът в Крим през 2014 г. за отделяне от Украйна и присъединяване към Русия е "демокрация, воля на народа".

"Повторното обединение на Крим и Русия е правилно. Западните санкции нямат за цел да помогнат на Украйна, а да отблъснат Русия назад геополитически. Те са глупави и само вредят на двете страни", каза Путин.

Той отхвърли критиките към ролята на Русия в сепаратисткия бунт в източна Украйна, като каза, че споразумението между Киев и проруските бунтовници не се прилага както трябва.

Путин отбеляза, че САЩ продължават да развиват плановете си за система за противоракетна отбрана в Източна Европа, за да парират ядрена атака от Иран, въпреки факта, че бе постигнато споразумение по иранската ядрена програма.

Запитан дали Русия е правила грешки в миналото, Путин отговори: "Да, правили сме грешки. Закъсняхме. Ако бяхме представили нашите национални интереси по-ясно от началото, днес светът още щеше да е в равновесие".

Санкциите имат ефект върху руската икономика, призна Путин, но допълни, че тя постепенно се стабилизира, уточнява БТА.

Руският президент каза, че брутният вътрешен продукт е намалял с 3,8% през 2015 г., а инфлацията е близо 12,7%.


Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Милиони деца в Европа са в риск
От един от най-популярните курорти в света: Туристи, вървете си в...
В Израел вият сирени за въздушна опасност
Евакуираха почти 800 000 души в Бангладеш
Изпитът за шофьорска книжка в Илинойс – скоро и на български
Часове преди да изнесе концерт: Рап звезда е арестувана за трафик...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).