Пътен мост се срути в Тоскана

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:18 / 08.04.2020
4119
Пътен мост над река Магра се срути днес сутринта в провинция Маса и Карара (регион Тоскана). Това съобщиха в Twitter спасителите, цитирани БГНЕС.

"В 10:25 ч. се срути мост в района на Албиано. На местопроизшествието присъстват спасители и хеликоптер, за да се разбере дали на моста е имало коли по време на срутването", се казва в съобщение.

Според АНСА на виадукта имало два микробуса, като водачът на единия от тях е ранен. Той е откаран в болница в град Пиза.

Миналата седмица автомобилен мост се срути в Южна Сардиния, но никой не беше ранен при инцидента.

На 14 август 2018 г. в град Генуа се срути мост, построен през 70-те години на миналия век, по протежение на който минава автострадата A10 (Генуа - Савона, европейски маршрут Е80). Към момента на инцидента върху него е имало над 30 автомобила и три камиона. В резултат на бедствието загинаха 43 души. Освен това няколкостотин души загубиха домовете си, които бяха разрушени по време на падането на конструкцията. Сега на това място се изгражда нов мост, а строителните работи се планират да приключат до 21 април.

Инцидентът доведе до полемика за качеството на техническото поддържане на пътната инфраструктура на страната.

Виж коментарите (1)
Още новини от Международни новини:
Американското разузнаване смята, че Путин не е наредил Навални да...
Тази вечер е регистрирано поредното силно земетресение
Мнение на експерт: Успехите на Русия се дължат на забавянето на а...
Земетресение събуди Южна Гърция
Удължaвaт eвтиния poyминг в EC
Природен феномен в Гърция


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).